Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років

Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.

Президент Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Документ переданий на розгляд керівництву парламенту. Своєю чергою президент визначив його як невідкладний.

Про це повідомили в Офісі президента. Однак, на сайті Верховної Ради зазначається, що його передали на розгляд керівництву, але самого тексту документа ще немає. Проте відомо, що документ має обмежений термін дії — 10 років.

При цьому в Офісі Президента повідомляють, що проєкт закону містить визначення так званих олігархів – осіб, які мають значний вплив у господарському, політичному житті країни, а також контролюють основні сегменти медійного простору.

Законопроєкт не порушує основоположних прав людей, які підпадають під визначення олігарха, а лише визначає коло цих осіб і встановлює правила їхніх прозорих взаємовідносин з представниками влади. Він, зокрема, регламентуватиме зустрічі та інші взаємовідносини представників органів влади з особами, які володіють значними активами, - заявили в Офісі Президента.

Нагадаємо, що 15 квітня президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. Згодом секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розробляючи закон про деолігархізацію, в Україні їм вдалось нарахувати 13 осіб, яких можна впевнено віднести до категорії олігархів.

Читайте також
Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу
Зеленський прокоментував чутки про ймовірний розпуск парламенту й заявив, що не бачить в цьому сенсу, оскільки нардепи працюють.
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Loading...
Load next