Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити Україну і Білорусь

Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити Україну і Білорусь
Президент США Джо Байден під час особистої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним планує обговорити питання, які стосуються ситуації в Україні та Білорусі.

Байден під час майбутньої зустрічі із Путіним планує обговорити з ним питання України, зокрема щодо скупчення російських військ в Криму і біля кордону та примусову посадку літака в Мінську. Про тему майбутньої розмови під час брифінгу у вівторок, 25 травня, розповіла спікер Білого дому Джен Псакі.

Президент також підніме питання України, підкресливши підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Він також планує підняти питання Білорусі, - зазначила Псакі.

Щодо Білорусі, то американська сторона планує насамперед винести на обговорення нещодавню примусову посадку літака авіакомпанії Ryanair у Мінську і затримання опозиційного активіста Романа Протасевича білоруськими силовиками.

Зокрема спікерка також наголосила, що американський президент під час зустрічі спробує налагодити також відносини між США і Росією, щоб вони стали більш передбачуваними і стабільними

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що перша офіційна зустріч Байдена та Путіна відбудеться в Женеві 16 червня. Зауважимо, що це буде перша зустріч лідерів після обрання Байдена президентом. Серед головних тем для обговорення передбачається буде стан і перспективи відносин двох країн, а також говоритимуть про  боротьбу з пандемією COVID.

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
"Вона неминуча": Зеленський про майбутню зустріч із Путіним "Вона неминуча": Зеленський про майбутню зустріч із Путіним
Президент України впевнений в тому, що їхня зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним все ж таки колись відбудеться навіть попри затягування російської сторони з її термінами.
Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.
Loading...
Load next