Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака"

Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака"
Народний депутат України та експрезидент Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у якості свідка в справі проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.

Слідчі СБУ викликали Петра Порошенка на допит з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, повідомляє пресслужба СБУ.

Народний депутат України Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ. Його викликали у якості свідка у кримінальному проваджені за підозрою Віктора Медведчука і Тараса Козака у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 КК України (державна зрада), - йдеться у повідомленні СБУ.

Однак зважаючи на те, що Порошенко не з'явився на допит, який повинен був відбутись сьогодні, його викликали повторно, проте цього разу допит відбудеться 31 травня. 

Сам Порошенко опублікував у соцмережах фото з поїзда і написав, що їде "назустріч сонцю" та що його чекає "важлива і довгоочікувана подорож".

Зокрема адвокат Ігор Головань на своїй сторінці у Facebook заявив, що п’ятий президент, нардеп Петро Порошенко не з’явився на допит до СБУ через те, що його не проінформували у передбаченому законом порядку. Він також додав, що проситиме їх "дотримуватися закону".

Тепер вже СБУ відновило протиправну практику ДБР викликати П’ятого Президента не у передбаченому законом порядку - шляхом вручення повістки, а публікаціями на сайті.Та ще й зазначаючи у тексті “інтернет-повістки” телефон для зв’язку, який не працює, - написав Головань.

Читайте також
Порошенко прибув на допит в СБУ у справі Медведчука-Козака Порошенко прибув на допит в СБУ у справі Медведчука-Козака
Експрезидент України та лідер партії "Європейська Солідарність", Петро Порошенко з’явився на допит в СБУ як свідок у справі за підозрою у державній зраді народних депутатів від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука і Тараса Козака.
"Справа Медведчука-Козака": деталі трьохгодинного допиту Петра Порошенка у СБУ (відео) "Справа Медведчука-Козака": деталі трьохгодинного допиту Петра Порошенка у СБУ (відео)
Петра Порошенка викликали до СБУ як свідка в кримінальному провадженні за підозрою щодо народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака в скоєнні кримінальних злочинів. Допит тривав понад три години.
СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака
Раніше слідчі Служби безпеки України оголосили Козака у розшук. За словами Віктора Медведчука, його однопартієць та соратник наразі перебуває у Білорусі "на лікуванні".
Loading...
Load next