Порошенко прибув на допит в СБУ у справі Медведчука-Козака

Порошенко прибув на допит в СБУ у справі Медведчука-Козака
Експрезидент України та лідер партії "Європейська Солідарність", Петро Порошенко з’явився на допит в СБУ як свідок у справі за підозрою у державній зраді народних депутатів від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука і Тараса Козака.

П'ятий президент України Петро Порошенко прибув на допит в СБУ у кримінальному провадженні за підозрою Віктора Медведчука і Тараса Козака в державній зраді, якого викликали у якості свідка. Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на коментар пресслужби СБУ.

Петра Порошенка викликали у якості свідка у кримінальному провадженні за підозрою нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 КК України (а це - вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму), - заявили у Службі безпеки України.

Зокрема зазначається, що Порошенка викликали на допит виключно з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин зазначеного кримінального провадження.

Нагадаємо, що 27 травня Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у якості свідка в справі проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру народним депутатам Медведчуку і Козаку у державній зраді. Згодом Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна та депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до 9 липня. Тим часом відомо, що Тарас Козак наразі перебуває за межами України, внаслідок цього спершу його особу було оголошено у розшук й СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного. 

Читайте також
"Справа Медведчука-Козака": деталі трьохгодинного допиту Петра Порошенка у СБУ (відео) "Справа Медведчука-Козака": деталі трьохгодинного допиту Петра Порошенка у СБУ (відео)
Петра Порошенка викликали до СБУ як свідка в кримінальному провадженні за підозрою щодо народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака в скоєнні кримінальних злочинів. Допит тривав понад три години.
Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака" Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака"
Народний депутат України та експрезидент Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у якості свідка в справі проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.
Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Зокрема у помешканні кума Путіна наразі проводяться обшуки.
Loading...
Load next