СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака

СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака
Раніше слідчі Служби безпеки України оголосили Козака у розшук. За словами Віктора Медведчука, його однопартієць та соратник наразі перебуває у Білорусі "на лікуванні".

Печерський суд Києва дозволив примусовий привід підозрюваного Козака у державній зраді депутата для обрання для нього запобіжного заходу. Внаслідок цього правоохоронці Служби безпеки України отримали дозвіл на затримання нардепа від "Опозиційної платформи — За життя", повідомляє пресслужба СБУ у Facebook.

"Раніше слідчі оголосили його в розшук. Це відбулося після того, як 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку було оголошено про підозру", - йдеться у повідомленні відомства.

Відомо, що СБУ має аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці Козака з країною-агресором

Зокрема, Медведчук і Козак підозрюються у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму за ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що 11 травня, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Згодом кум Путіна та проросійський депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, якому 13 травня обрали запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт розповів, що його соратник Тарас Козак, якого також звинувачують у державній зраді, наразі перебуває на лікуванні в Білорусі.

Читайте також
Медведчук розповів де знаходиться його соратник та підозрюваний у держзраді Тарас Козак Медведчук розповів де знаходиться його соратник та підозрюваний у держзраді Тарас Козак
Кум Путіна та проросійський депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, якому вчора обрали запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт розповів, що його соратник Тарас Козак, якого також звинувачують у державній зраді, наразі перебуває на лікуванні в Білорусі.
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака" Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака"
Народний депутат України та експрезидент Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у якості свідка в справі проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.
Loading...
Load next