"Справа Медведчука-Козака": деталі трьохгодинного допиту Петра Порошенка у СБУ (відео)

"Справа Медведчука-Козака": деталі трьохгодинного допиту Петра Порошенка у СБУ (відео)
Петра Порошенка викликали до СБУ як свідка в кримінальному провадженні за підозрою щодо народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака в скоєнні кримінальних злочинів. Допит тривав понад три години.

Служба безпеки України учора, 4 червня, допитала народного депутата від "Європейської солідарності" та п'ятого президента України Петра Порошенка у справі народних депутатів — Віктора Медведчука та Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.

У СБУ наголосили, що Порошенка викликали "виключно для всебічного, повного та об'єктивного дослідження обставин зазначеного кримінального провадження".

Зокрема, Порошенко запевнив, що може пояснити закупівлі вугілля в Росії у 2014 році, а його захисник Ілля Новіков повідомив, що слідство "не планує" здійснювати обшуки у політика.

Ми, на сьогодні, дуже легко можемо пояснити, в умовах енергетичної кризи 2014-2015 років, чому в умовах окупації Донбасу, де знаходилося 90 відсотків українського вугілля, українського антрациту, вимушені були купувати вугілля у Росії, завозити з державних шахт вугілля для забезпечення функціонування половини України в умовах абсолютно пустих вугільних складів, - заявив Порошенко.

При цьому Порошенко зазначив, що чинна влада також має пояснити, чому закупівлі електроенергії із РФ продовжуються і сьогодні: "Нехай зараз Зеленський пояснить, чому у 2020 і 2021 роках на мільярд доларів він купує електроенергію і купує вугілля з окупованих територій і Росії. В той момент, коли ми перебудували електростанції і перевели їх на вугілля, яке видобувається в Україні".

Експрезидент також заявив журналістам, що йти на допит було його власною ініціативою й додав, що попросив свого адвоката терміново зателефонувати в СБУ, призначити найближчу дату допиту і за власною ініціативою прийти й відповісти на всі питання.

Нагадаємо, що учора, 4 червня, Петра Порошенка викликали у якості свідка у кримінальному провадженні за підозрою нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака у вчиненні кримінальних правопорушень - вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Читайте також
Порошенко прибув на допит в СБУ у справі Медведчука-Козака Порошенко прибув на допит в СБУ у справі Медведчука-Козака
Експрезидент України та лідер партії "Європейська Солідарність", Петро Порошенко з’явився на допит в СБУ як свідок у справі за підозрою у державній зраді народних депутатів від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука і Тараса Козака.
Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака" Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака"
Народний депутат України та експрезидент Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у якості свідка в справі проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.
Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Зокрема у помешканні кума Путіна наразі проводяться обшуки.
Loading...
Load next