Зеленський назвав загрозою для України об'єднання у "союзну державу" Росії та Білорусі

Зеленський назвав загрозою для України об'єднання у "союзну державу" Росії та Білорусі
Президент України Володимир Зеленський вважає, що створення Союзної держави Білорусі та Росії становить небезпеку для України.

Володимир Зеленський переконаний, що посилена співпраця Москви і Мінська чинитиме тиск на Київ. На його думку, якщо проєкт таки реалізують, це стане справжньою загрозою для України. Відповідну заяву він озвучив в інтерв'ю для Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Він зазначив, що у разі фактичного об'єднання країни можуть інтегрувати оборонне співробітництво і чинити серйозний тиск на Україну.

Ми спостерігаємо за тим, як Росія і Білорусь наполегливо співпрацюють один з одним. Вони можуть включити туди оборону, і тоді ці країни зможуть чинити на нас серйозний тиск, - вважає президент.

За словами глави держави, Росія і Білорусь "наполегливо працюють над домовленостями між собою", які можуть передбачати питання оборони.

Тоді Росія отримала б контроль над білоруськими Збройними силами. З цього боку ми теж бачимо небезпеку для себе - аж до реальної "Союзної держави" між Росією і Білоруссю, - додав Зеленський.

Зеленський також зазначив, що є ще "багато варіантів військових дій" з боку Російської Федерації, зокрема операції з моря.

Що таке Союзна держава між Росією та Білоруссю? Це конфедеративний союз Російської Федерації і Республіки Білорусь, який існує ще з 1997 року. Він передбачає поетапне створення спільних між двома державами низки просторів політичного, економічного, військового, митного, законодавчого, культурного. Договір про створення Союзної держави Росії і Білорусі підписаний 8 грудня 1999 році в Москві.

Читайте також
У Польщі готуються до провокацій Росії під час військових навчань "Захід-2021" У Польщі готуються до провокацій Росії під час військових навчань "Захід-2021"
У Міністерстві національної оборони Польщі зауважили, що агресія Кремля проти України також почалася з військових маневрів на кордоні.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити Україну і Білорусь Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити Україну і Білорусь
Президент США Джо Байден під час особистої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним планує обговорити питання, які стосуються ситуації в Україні та Білорусі.
Loading...
Load next