В Офісі президента вважають, що Україна зробила все для отримання ПДЧ в НАТО

В Офісі президента вважають, що Україна зробила все для отримання ПДЧ в НАТО
Україна впевнена, що зробила все необхідне для отримання Плану дій щодо членства в НАТО.

Світові країни і євроатлантична спільнота підтримують прагнення України щодо вступу до складу Північноатлантичного Альянсу. Однак, на думку заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга, серед країн та членів НАТО має бути консенсус щодо перспектив членства України в Альянсі.

Водночас посадовець запевнив, що є всі підстави для позитивних сподівань про майбутнє членство України в НАТО. Про це в інтерв'ю, опублікованому 11 червня на YouTube-каналі "Європейської правди", заявив заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга.

Це не лише підтверджено в ході останніх розмов, це випливає з нашої взаємодії з Альянсом… На сьогодні є чітка позиція ключових держав світу, євроатлантичної спільноти щодо підтримки наших намагань набути членство в НАТО, - заявив посадовець.

Заступник глави Офісу президента також нагадав, що Україна хотіла взяти участь у саміті лідерів країн НАТО, який відбудеться вже 14 червня. Проте, через формат заходу, крім членів Альянсу, інших учасників не запрошено, в тому числі і Україну.

Хоча ми ставили питання щодо присутності України, і з нашого боку було зроблено все для цього, - додав Сибіга.

Нагадаємо, що саміт Північноатлантичного альянсу запланований на 14 червня у Брюсселі, пройде у "вузькому колі". Тому Україна та інші країни-партнери не братимуть участі в обговоренні. Зазначимо, що Альянс іноді проводить саміти без залучення країн-партнерів. Наприклад, такими були саміти в Лондоні 2019 або Страсбурзі/Келі 2009, які пройшли лише за участю країн-членів.

Читайте також
Пройде без України: Саміт НАТО відбудеться без участі країн-партнерів Пройде без України: Саміт НАТО відбудеться без участі країн-партнерів
Саміт Північноатлантичного альянсу запланований на 14 червня у Брюсселі, однак зустріч пройде у "вузькому колі". Тому Україна та інші країни-партнери не братимуть участі в обговоренні.
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Loading...
Load next