"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО

"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.

Учора, 7 червня, президент Сполучених Штатів Джо Байден та президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову, якою за словами українського президента він дуже задоволений. Переговори відбулися напередодні зустрічі Байдена з Володимиром Путіним, яка запланована на 16 червня у Женеві.

Однак, Офіс президента України видалив із пресрелізу розмови Зеленського та Байдена слова про те, що американський президент підтримує євроатлантичну інтеграцію України та надання їй Плану дій щодо членства в НАТО. Володимир Зеленський прокоментував рішення щодо виправлення інформації ОП та вважає його несуттєвим, повідомляє "Українська правда" із посиланням на коментар президента України.

Вчора у мене була чудова розмова з президентом Байденом. Чітка, предметна, по суті. Я дуже задоволений підсумками бесіди і перспективами подальшого довірчого особистого спілкування. Джо Байден буквально запевнив мене в повній і безумовній підтримці України.

У нас об'ємна двостороння повістка, і ми її детально обговоримо в кінці липня в США. Тет-а-тет. У нас багато найважливіших питань для обговорення – безпека, територіальна цілісність, економіка, енергетика, прямі інвестиції, технології, співпраця в оборонній сфері, - заявив президент.

Володимир Зеленський також прокоментував слова про ПДЧ в НАТО:

Слова – не важливі, а важливі конкретні вчинки. Отримає Україна, нарешті, ПДЧ чи ні – це питання бажання тільки самого Альянсу. Якщо отримає – значить нас там дійсно бачать. Якщо не отримає – це теж цілком конкретна відповідь, - додав глава держави.

Нагадаємо, що телефонна розмова Джо Байдена з Володимиром Зеленським відбулася 7 червня з ініціативи американської сторони. Зокрема нещодавно американські ЗМІ повідомляли про те, що в Адміністрації президента США планували запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом перед його зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, але відмовились від цієї ідеї через зміну керівництва "Нафтогазу Україна". Зазначається, що у Білому домі цей крок викликав стурбованість у адміністрації, через "відмову Зеленського від зусиль щодо боротьби з корупцією".

Читайте також
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
США підтримали надання Україні Плану дій щодо вступу у НАТО, - Єрмак США підтримали надання Україні Плану дій щодо вступу у НАТО, - Єрмак
Під час сьогоднішньої зустрічі держсекретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена та президента України Володимира Зеленського американська сторона повністю підтримала отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.
Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім
Президент Сполучених Штатів Джо Байден та президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Переговори відбулися напередодні зустрічі Байдена з Володимиром Путіним, яка запланована на 16 червня у Женеві.
Loading...
Load next