Зарплати викладачів в Україні у Президентському університеті будуть від $4 тисяч

Зарплати викладачів в Україні у Президентському університеті будуть від $4 тисяч
Володимир Зеленський ініціював створення в Україні Президентського університету, який готуватиме фахівців майбутнього.

Президент бажає, щоб для найкращих викладачів майбутнього Президентського університету зарплата стартувала від 4 тисяч "або доларів, або євро". Про це розповів міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Дайте спочатку концепцію напишемо. Тому що вже одне речення було озвучене про зарплату. Але коли з президентом говорили, то він сказав, що ми хоча би для найкращих маємо виконати ту зарплату в ті 4 тисячі, хоча би стартувати з цього. Але це будуть кращі, які спроможні, - розповів Шкарлет на питання про фінансову винагороду для викладачів.

Шкарлет також додав, що президент називав суму в доларах, або євро: "Принаймні, такі розмови були". Однак, скільки отримуватимуть інші викладачі майбутнього університету, міністр не уточнив.

Нагадаємо, що 31 травня, під час форуму Україна 30. Освіта і наука Володимир Зеленський анонсував створення в Україні президентського "університету майбутнього", орієнтованого на комп’ютерні, інформаційні та медичні спеціалізації. Згодом президент підписав відповідний указ який не лише охоплює створення самого університету, а й також архітектурної концепції, яка повинна бути покладена в техніко-економічне обґрунтування всього.

Відомо, що навчальний процес в президентському університеті має початися з 1 вересня 2023 року.

Читайте також
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду
Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді відновити кримінальну відповідальність за контрабанду. Зокрема він пропонує штрафи до двох мільйонів гривень та ув'язнення до 12 років.
Закони про доступне розмитнення "євроблях" передали на підпис Зеленському Закони про доступне розмитнення "євроблях" передали на підпис Зеленському
Дмитро Разумков підписав закони щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України.
Loading...
Load next