На саміті НАТО лідери обговорять ситуацію в Україні та загрозу з боку РФ, - Меркель

На саміті НАТО лідери обговорять ситуацію в Україні та загрозу з боку РФ, - Меркель
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що під час саміту НАТО лідери обговорять ситуацію та співробітництво Альянсу з Україною, а також загрозу з боку Росії.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель перед початком саміту НАТО в Брюсселі, повідомляє видання "Укрінформ" із посиланням на власного кореспондента.

Ми будемо говорити про ситуацію в Україні, де, зрозуміло, бачимо великі виклики. Також про співробітництво НАТО з такими державами, як Грузія, Україна, - заявила канцлерка.

Відомо, що на порядку денному саміту Північноатлантичного Альянсу є теми, які турбують усіх членів блоку. Зокрема це стосується Росії, а також Тихоокеанського регіону, посилення Китаю, виведення міжнародного військового контингенту з Афганістану та подальша доля країни на півдні Центральної Азії.

Ангела Меркель також зазначила, що наразі все дедалі більшого великого значення для НАТО набувають гібридні виклики, кібератаки та особливо - кампанії з дезінформації, особливо з боку Росії, яких зазнали багато партнерів по Альянсу. В тому числі від таких дій постраждала й Німеччина.

Окрім цього, канцлерка зазначила, що лідери НАТО під час саміту також обговорять загрози, які вони спостерігають останнім часом з боку Білорусі та її влади.

Нагадаємо, що внаслідок вчорашньох зустрічі, країни "Великої сімки" вимагають, щоб самопроголошений президент Лукашенко змінив курс своєї політики та дозволив провести чесні вибори у Білорусі.

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
Loading...
Load next