Путін звинуватив США у організації Євромайдану в Україні

Путін звинуватив США у організації Євромайдану в Україні
Президент Росії Володимир Путін назвав Євромайдан "українською трагедією" та звинуватив США в організації Революції Гідності й "антиконституційного озброєного перевороту" в Україні.

Путін заявив, що Сполучні Штати у 2014 році організували "переворот" в Україні, який підтримала Європа. Він також вкотре назвав події 2014 року “антиконституційним збройним переворотом”. Про це президент РФ написав у приуроченій до 80-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни статті "Бути відкритими, незважаючи на минуле" для німецької щотижневої газети Die Zeit, що була розміщена на сайті Кремля.

Багато країн поставили перед штучним вибором - бути або з колективним Заходом, або з Росією. Фактично це був ультиматум. До яких наслідків призвела така агресивна політика, ми бачимо на прикладі української трагедії 2014 року.

Європа активно підтримала антиконституційний збройний переворот на Україні. З цього все і почалося. Навіщо потрібно було це робити?, - написав Володимир Путін.

За його словами, багато країн нібито були поставлені перед штучним вибором - бути або з колективним Заходом, або з Росією: "фактично це був ультиматум".

Він також зазначив, що в той час "президент-втікач" Віктор Янукович погодився з усіма вимогами опозиції: "Навіщо США організували переворот, а країни Європи - безвольно його підтримали, спровокувавши розкол в самій Україні і вихід Криму з її складу?".

Однак, далі у статті російський президент пише, що саме через ці події українці не можуть вільно потрапити до свого Криму. При цьому Путін переконаний, що це не є наслідком окупації Російською Федерацією території Криму та його подальшою мілітаризацією.

Читайте також
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Зеленський сподівається на допомогу США у завершенні війни з РФ на Донбасі Зеленський сподівається на допомогу США у завершенні війни з РФ на Донбасі
Заради залучення американської допомоги та підтримки у розв'язанні військового конфлікту може з’явитися новий формат, не лише "нормандський".
Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі
У випадку якщо українська влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення у будь-якому випадку має підтримати народ України на всеукраїнському референдумі.
Loading...
Load next