Зеленський сподівається на допомогу США у завершенні війни з РФ на Донбасі

Зеленський сподівається на допомогу США у завершенні війни з РФ на Донбасі
Заради залучення американської допомоги та підтримки у розв'язанні військового конфлікту може з’явитися новий формат, не лише "нормандський".

Президент України Володимир Зеленський розповів про можливість розширення "нормандського формату" для врегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема, глава держави сподівається, що США допоможуть Україні припинити війну на сході та для цього, на його думку, необхідний новий формат домовленостей.

Про це він заявив під час брифінгу у Вільнюсі, повідомляє видання "Українська правда".

Я виступав за розширення "нормандського формату". Насправді це може бути інший, паралельний формат, щоб не "ламати" домовленості всередині "нормандського формату". Але мені здається, від кількості форматів якість не змінюється, - заявив Зеленський.

Проте, він також наголосив, що "якщо Росія ... захоче нарешті завершити війну, то вона її завершить, незважаючи на кількість приєднаних держав і форматів". Та український президент все ж таки сподівається, що США допоможуть нам в завершенні цієї трагедії в центрі.

Тим часом Володимир Зеленський переконаний, що в "нормандському" процесі відбувається "процес гальмування", тому "виступає за приєднання до нього потужних геополітичних гравців, які могли би вплинути на Російську Федерацію, а отже - і на завершення війни на Донбасі".

Нагадаємо, що у межах робочого візиту до Литви президент України зустрівся із президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою. Зустріч відбулась у вузькому форматі в Президентському палаці у Вільнюсі.

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі
У випадку якщо українська влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення у будь-якому випадку має підтримати народ України на всеукраїнському референдумі.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next