Антивакцинатор Камельчук заявив у ПАРЄ, що COVID-паспорти порушують права людини

Антивакцинатор Камельчук заявив у ПАРЄ, що COVID-паспорти порушують права людини
Раніше "слуга народу" Камельчук заявляв, що COVID-19 є "вигаданою хворобою", а сам він не довіряє "жодній вакцині в світі".

Народний депутат від фракції "Слуги народу" Юрій Камельчук, який раніше активно виступав проти вакцинації та називав пандемію "змовою корпорацій", виступив у Парламентській асамблеї Ради Європи. Тема його доповіді стосувалась COVID-паспортів та сертифікатів.

Текст своєї промови нардеп опублікував на своїй сторінці у Facebook, щоб, за його словами, "уникнути безпідставних пліток".

Під час свого виступу Камельчук висловив думку, що COVID-паспорти та сертифікати не допоможуть урядам розв'язати проблему, "яка, крім усього іншого, має серйозну етичну сторону". А саме, на думку нардепа такою проблемою є "використання таких документів може суперечити основним правам і свободам населення". Йдеться про значну частину людей, які таких сертифікатів не матимуть. 

До ризиків перешкоджання прав на пересування і ризиків дискримінації, такий винятковий підхід може мати й інші наслідки. Наприклад, порушувати право на приватне життя людини, свободу віросповідання, доступу до роботи, житла чи освіти, - заявив депутат від "Слуги народу" у ПАРЄ.

Нагадаємо, що раніше "слуга народу" Юрій Камельчук називав COVID вигадкою, а пандемію — "змовою корпорацій". Зокрема у грудні 2020 року Камельчук заявив, що не довіряє "жодній вакцині у світі, особливо проти вигаданої хвороби COVID-19". В той час нардеп також переконував, що "йдеться про всесвітній рівень маніпулювання цифрами й статистикою".
 

Читайте також
"Вдається покласти на лопатки права людини": "слуга народу" розкритикувала Білла Гейтса за вакцинацію "Вдається покласти на лопатки права людини": "слуга народу" розкритикувала Білла Гейтса за вакцинацію
Варто зазначити, що нардепка Ліза Богуцька називає коронавірусну хворобу "уявною".
Називав коронавірус "вигадкою": депутат Камельчук став спікером з питань COVID-паспортів у ПАРЄ Називав коронавірус "вигадкою": депутат Камельчук став спікером з питань COVID-паспортів у ПАРЄ
Ще минулого року у грудні "слуга народу" з Львівщини, Юрій Камельчук став відомим завдяки своїй заяві, що COVID-19 є "вигаданою хворобою".
Матір "слуги" Клочка придбала нерухомості на 14,5 млн грн: у "Слузі народу" не мають питань до депутата (відео) Матір "слуги" Клочка придбала нерухомості на 14,5 млн грн: у "Слузі народу" не мають питань до депутата (відео)
Андрій Клочко до депутатства був приватним підприємцем з основним видом діяльності – торгівля книгами. Зараз його дружина і досі займається підприємницькою діяльністю, торік жінка задекларувала понад 3,3 млн доходів.
Loading...
Load next