Українські нардепи пропонують розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю

Українські нардепи пропонують розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю
Проєкт подали семеро народних депутатів, в тому числі представники "Європейської солідарності", "Голосу" та групи "За майбутнє".

У парламенті був зареєстрований проєкт постанови 5674. згідно з яким депутати пропонують розірвати будь-які дипломатичні відносини з Білоруссю. Текст відповідного документу було надано до ознайомлення 23 червня, йдеться у проєкті постанови.

Депутати вважають, що прийняття Радою цієї заяви сприятиме посиленню міжнародного тиску на посадовців Білорусі.

Заява передбачає невизнання виборів Президента Республіки Білорусь, засудження співпраці з терористичними організаціями ОРДЛО; закликає демократичні країни світу до відновлення, продовження та посилення міжнародного політичного та економічного тиску на Республіку Білорусь, до висловлення принципової оцінки легітимності проведених виборів Президента Республіки Білорусь, – наголошується у пояснювальній записці.

Також прийнята сьогодні, 23 червня, постанова передбачає заклик до іноземних урядів запровадити персональні санкції проти Олександра Лукашенка та низки інших білоруських урядовців.

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки. Причиною цих дій стала примусова посадка літака компанії Ryanair у Мінську, що є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Відповідне рішення уряду спрямоване на  збереження безпеки польотів для пасажирів.

Читайте також
Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата
Депутати підтримали подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо звільнення Степанова з посади очільника Міністерства охорони здоров'я - основними причинами відставки є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильна увага до міністра з боку НАБУ.
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Loading...
Load next