Голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка обрали першим віцеспікером (відео)

Голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка обрали першим віцеспікером (відео)
Народні депутати підтримали призначення Корнієнка на посаду віце-спікера Ради. "За" проголосували 256 нардепів.

Народні депутати призначили Олександра Корнієнка першим заступником Голови Верховної Ради. За це проголосували 256 депутатів. Фракція "Слуга народу" дала тільки 222 голоси з 226 необхідних. Решту додали групи "За майбутнє" та "Довіра".

Фото: трансляція Верховної Ради

Перед голосуванням та обговоренням Корнієнко окреслив свої пріоритети на посаді першого віцеспікера парламенту: "Народ очікує від нас якісних законів, постанов. від позиції керівництва Верховної Ради, зокрема, першого віцеспікера напряму залежить якість цих документів".

Зокрема, із Корнієнка зняли членство в комітеті з питань місцевого самоврядування і він зайняв своє місце першого віце-спікера у президії Верховної Ради.

Нагадаємо, що на посаду віцеспікера парламенту претендують двоє кандидатів з фракції "Слуга народу" та "Європейська солідарність".  Так, першого заступника голови парламенту обиратимуть серед: Олександра Корнієнка зі президентської фракції та Софії Федини з партії експрезидента Петра Порошенка.

Олександр Корнієнко є головою партії "Слуга народу" і першим заступником голови однойменної фракції в парламенті. До призначення Корнієнко також був головою підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів і нагород Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоуправління, регіонального розвитку і містобудування.

Читайте також
Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео) Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео)
Окрім Стефанчука, на посаду спікера Ради були висунуті кандидатури народних депутатів Ярослава Жалезняка, Гео Лероса, Олексія Гончаренка і Яни Зінкевич. Однак під час виступу Железняк і Лерос заявили, що знімають свої кандидатури.
Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.
"Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото) "Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото)
Журналістам вдалось зафіксувати листування в якій депутатам від партії "Слуга народу" наказали провалити голосування за створення Тимчасової слідчої комісії, яка б мала розслідувати справу "вагнерівців".
Loading...
Load next