З нагоди 25-річниці Конституції України Рада розпочала урочисте засідання (відео)

З нагоди 25-річниці Конституції України Рада розпочала урочисте засідання (відео)
Перед початком засідання біля будівлі Верховної ради на площі Конституції відбулося відкриття пам'ятного знака "Тризуб".

Народні депутати зібрались у стінах Верховної Ради з нагоди 25-річчя ухвалення української Конституції. Наразі у парламенті триває урочисте засідання, яке розпочалось об 11:00 та в якому також бере участь президент Володимир Зеленський, повідомляє видання "УНІАН".

Окрім президента у сесійній залі парламенту є прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та члени уряду, секретар РНБО Олексій Данілов, міський голова Києва Віталій Кличко, настоятелі церков та релігійних організацій й іноземні дипломати та журналісти.

Також у засіданні беруть участь голови Верховної Ради попередніх скликань, а також експрезиденти Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко. Президента-втікача Віктора Януковича із відомих причин немає на урочистому засіданні.

Зокрема, у сесійній залі було продемонстровано історичні кадри кінохроніки подій прийняття Конституції України, які відбулися 25 років тому.

Зауважимо, що День Конституції – це державне свято України, єдине, закріплене у самій Конституції. Відзначають його щороку 28 червня – саме у цей день 1996 року й ухвалили основний державний документ.

Читайте також
"Скотина, кого ти зібрався розстріляти?": у Верховній Раді трапилась епічна бійка між "слугами народу" та "ОПЗЖ" (відео) "Скотина, кого ти зібрався розстріляти?": у Верховній Раді трапилась епічна бійка між "слугами народу" та "ОПЗЖ" (відео)
У стінах Верховної Ради вперше за період 9-го скликання між депутатами "ОПЗЖ" та "Слугами народу" трапилась бійка після висловлювання Микити Потураєва про "розстріл фракції".
"Видно, що вчора був футбол": Разумкова розсмішила "рекордна" явка депутатів (відео) "Видно, що вчора був футбол": Разумкова розсмішила "рекордна" явка депутатів (відео)
Під час пленарного засідання у Верховній Раді був зафіксований "антирекорд" із неявки депутатів на роботу - зареєструвалися лише 132 народних депутати з більш ніж 400.
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
Loading...
Load next