Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак

Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.

За словами Єрмака, питання зустрічі лідерів України та США обговорювалось 6 травня під час візиту в Україну державного секретаря Сполучених штатів Ентоні Блінкена, йдеться у повідомленні Офісу Президента у Telegram.

"Поки що немає конкретної дати зустрічі Зеленського та Байдена, але є підстави вважати, що ця зустріч невдовзі відбудеться, оскільки є зацікавленість на високому рівні", - заявив Андрій Єрмак.

Разом з тим керівник ОП зазначив, що наразі конкретної дати зустрічі президентів немає, однак є підстави вважати те, що вона вже зовсім скоро відбудеться, "оскільки є зацікавленість на високому рівні – і з боку українського президента, і ми почули від держсекретаря про таку зацікавленість з боку президента Байдена".

Зокрема в Офісі Президента сподіваються, що Байден приїде в Київ вже цього року. Адже Україна у 2021 році відзначатиме 30-річчя незалежності, тому бажання побачити американського президента цьогоріч є надзвичайно великим.

Нагадаємо, що під час вчорашньої зустрічі, яка відбулась 6 травня, за участю держсекретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена та президента України Володимира Зеленського американська сторона повністю підтримала отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

Читайте також
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Loading...
Load next