На території окупованого Криму РФ розмістила потенційні носії ядерної зброї

На території окупованого Криму РФ розмістила потенційні носії ядерної зброї
Російська Федерація активно збільшує в окупованому Криму кількість військової зброї та техніки. Так на півострові вже з'явились носі ядерної зброї та швидкими темпами розбудовується інфраструктура для неї.

Росія перетворює територію окупованого Криму на свою велику військову базу. Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова на форумі "Україна 30. Міжнародна політика", повідомляє видання "Укрінформ".

Росія активно розбудовує кримську військову інфраструктуру для своєї ядерної зброї, реконструює інфраструктуру сховищ ядерних боєголовок радянських часів. На півострові вже розміщені потенційні носії ядерної зброї, - заявила Джапарова.

Окрім цього Російська Федерація надзвичайно швидкими темпами нарощує у Криму кількість своїх військових та воєнної техніки. Цим самим своє панування на окупованому півострові РФ намагається закріпити шляхом перетворення його на величезну військову базу.

Нещодавно Кремль пішов ще далі - під виглядом військових навчань на пів року закрив частину Чорного моря, у тому числі в напрямку Керченської протоки, для іноземних військових кораблів та державних суден, - наголосила заступниця міністра МЗС.

Зокрема, Джапарова нагадала, що нещодавно президент Володимир Путін надав Росгвардії право блокувати акваторії Чорного та Азовського морів, що "створює суттєві перешкоди для міжнародної навігації, загрожує безпеці та стабільності України, у світі та у Південно-Східній Європі".

Нагадаємо, що нещодавно Росія заявила про нібито порушення російського кордону у Чорному морі британським есмінцем Defender біля мису Фіолент. Внаслідок цього російські військовослужбовці відкрили попереджувальний вогонь по судну.

Однак, згодом ця інформація не підтвердилась - кореспондент видання з питань оборони Джонатан Біль, який перебував на борту британського судна, наголосив, що заяви, які раніше оприлюднили Росія та Велика Британія, не відповідають дійсності.

Читайте також
Росії відреагувала на заяву українського посла щодо ядерного статусу України Росії відреагувала на заяву українського посла щодо ядерного статусу України
Міністерство закордонних справ Росії вважає, що заява українського посла щодо відновлення ядерного статусу України - "це спроба шантажу". На реакцію російська сторона спромоглась майже через 2 тижні після заяви дипломата.
Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.
Оприлюднені журналістами "плівки" Медведчука вивчають експерти, - СБУ (відео) Оприлюднені журналістами "плівки" Медведчука вивчають експерти, - СБУ (відео)
Справжність та достовірність матеріалів одного із українських проєктів журналістських розслідувань про діяння проросійського нардепа та кума Путіна, Віктора Медведчука в період 2014-2018 років наразі перевіряють експерти.
Loading...
Load next