Порятунок від санкцій: Медведчук змінив власника своєї розкішної яхти

Порятунок від санкцій: Медведчук змінив власника своєї розкішної яхти
Проросійський депутат Віктор Медведчук змінив власника розкішної 5-палубної яхти, якою володіла його дружина. Зумовлено це тим, аби вберегти судно від накладання санкцій на майно та активи політика та його сім’ї.

Яхта Royal Romance донедавна була власністю компанії Fregata Marine Ltd, якою володіє дружина Медведчука Оксана Марченко. Та вже у березні цього року яхта змінила свого власника - її переписали на офшорну фірму з Маршаллових островів. Про це повідомили журналісти Слідство інфо.

Переоформлення яхти відбулось у період між накладенням санкцій на майно Віктора Медведчука через підозру у фінансуванні тероризму та арештом його майна.

Майно кума Путіна було арештоване 9 квітня. Зокрема, літаки, які бували у Росії та яхта, яка заходила в порти тимчасово окупованого Криму. Та тепер, переоформлена яхта Royal Romance формально не має зв’язку з родиною Медведчука.

Зауважимо, що ще у 2015 році журналіст Сергій Лещенко вперше згадав про цю розкішну яхту. У своєму матеріалі він зазначив, що судно коштує близько 200 мільйонів доларів, до того ж там є великий басейн, ліфт та номери на 14 гостей і 22 членів екіпажу.

Журналісти за допомогою ресурсу Marine Traffic з’ясували, що яхта подорожувала узбережжям Хорватії, а 10 квітня там пришвартувалася. Вже наступного дня дружина Медведчука Оксана Марченко опублікувала фото в Instagram з геолокацією "Хорватія". Це може вказувати на те, що родина і далі користується яхтою.

Нагадаємо, що підозрюваний у державній зраді проросійський скандальний депутат Віктор Медведчук раніше заявив, що він перебуває в Україні, і назвав події довкола себе "політичною розправою".

Читайте також
Введені санкції відносно Медведчука в Україні діють в повному обсязі, - Данілов Введені санкції відносно Медведчука в Україні діють в повному обсязі, - Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов спростував інформацію щодо купівлі мережі АЗС Glusco комерційною структурою, яка належить проросійському нардепу від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку.
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
Санкції щодо цивільної дружини Тараса Козака: Зеленський ввів у дію нове рішення РНБО Санкції щодо цивільної дружини Тараса Козака: Зеленський ввів у дію нове рішення РНБО
У листопаді РНБО України затвердила нові санкції, в тому числі проти нових власників літаків Медведчука і Козака.
Loading...
Load next