Введені санкції відносно Медведчука в Україні діють в повному обсязі, - Данілов

Введені санкції відносно Медведчука в Україні діють в повному обсязі, - Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов спростував інформацію щодо купівлі мережі АЗС Glusco комерційною структурою, яка належить проросійському нардепу від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку.

Данілов запевнив, що введені санкції відносно Віктора Медведчука діють в повному обсязі  та закликав нардепів не намагатися “порішати” питання зняття обмежувальних заходів. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони написав на своїй сторінці у Facebook.

Введені санкції відносно В.Медведчука діють в повному обсязі. Інформація, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ щодо начебто послаблення санкційного режиму відносно В.Медведчука та його активів або те, що "санкції не працюють" - свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, не відповідають дійсності, - наголосив Данілов.

Зокрема, Олексій Данілов зазначив, що не відповідає дійсності й поширена деякими українськими медіа інформація про начебто купівлю мережі АЗС Glusco, яка належить Медведчуку, однією з комерційних структур - азербайджанської SOCAR.

Він також порадив "окремим політичним суб’єктам, зокрема народним депутатам, - не намагатися "порешать" у звичний їм спосіб питання зняття санкцій або їх послаблення".

Крім того, як і спроби уникнути сплати податків приводять "українських" бізнесменів до необхідності володіти навіть олівцями і білизною - через офшорні компанії, так і намагання уникнути санкцій – явище одного порядку. Тому наші правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції, - підкреслив Олексій Данілов.

Нагадаємо, що 9 липня, Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт народному депутату Віктору Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму. Арешт проросійському нардепу від "ОПЗЖ" продовжили ще на два місяці - до 7 вересня.

Зрештою, нещодавно стало відомо, що п’ятипалубну яхту Royal Romance, якою володіла родина Віктора Медведчука, переоформили на іншу фірму. Зумовлено це тим, аби вберегти судно від накладання санкцій на майно та активи політика та його сім’ї.

Читайте також
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
СБУ не пустила в українське небо літак нардепа щодо якого РНБО застосувала санкції СБУ не пустила в українське небо літак нардепа щодо якого РНБО застосувала санкції
За інформацією ЗМІ, йдеться про літак підсанкційного нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
Loading...
Load next