Парламент цього тижня розгляне законопроекти щодо судової реформи – Разумков

Парламент цього тижня розгляне законопроекти щодо судової реформи – Разумков
Протягом цього тижня Верховна Рада України розгляне низку законопроектів щодо судової реформи.

Про це повідомив в ефірі телеканалу «Інтер» спікер парламенту Дмитро Разумков.

Цього тижня будуть розглянуті два законопроекти, пов’язані з діяльністю Вищої ради правосуддя - № 5068 та № 5069, - зазначив голова ВР.

Разумков також наголосив, що на розгляд цих законопроектів може піти багато часу. Оскільки, під час пленарних засідань до розгляду зазвичай заплановано багато законодавчих ініціатив. Проте їх не завжди можна пройти за пленарний тиждень. Спікер додав, що протягом тижня можливе проведення позачергових засідань.

Вони можуть відбутися у вівторок та четвер, - підкреслив він.

Зокрема, 13 липня ВР може розглянути пропозиції Президента до закону про перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Про це повідомляють журналісти Укрінформ.

Президент заветував закон. Він надійшов у Верховну Раду. Я дав відповідне доручення. Комітет провів засідання в п‘ятницю. Я думаю, що у вівторок одним із перших питань ми розглянемо вето. Після цього не треба першого і другого читання. Голосуються правки, які були зазначені гарантом Конституції, після цього закон підписується і направляється знову до Офісу Президента, – повідомив Разумков.

Читайте також
Зеленський підписав ключові закони для судової реформи України Зеленський підписав ключові закони для судової реформи України
Зеленський підписав три закони з пакета судової реформи. Один із них стосується відновлення роботи Вищої кваліфкомісіії суддів за участі міжнародних експертів.
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо водних ресурсів України Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо водних ресурсів України
Рішення РНБО також направлено на вдосконалення нормативно-правових актів з питань забезпечення безпеки та якості питної води, призначеної для споживання людиною.
Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу
Зеленський прокоментував чутки про ймовірний розпуск парламенту й заявив, що не бачить в цьому сенсу, оскільки нардепи працюють.
Loading...
Load next