Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу

Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу
Зеленський прокоментував чутки про ймовірний розпуск парламенту й заявив, що не бачить в цьому сенсу, оскільки нардепи працюють.

На думку президента Володимира Зеленського Україні потрібна стабільність. Тому наразі "розпускати Раду немає сьогодні сенсу з точки зору стабільності насамперед". Про це він заявив на пресконференції в рамках саміту "Україна 30".

Сьогодні Україні потрібна стабільність, тому є закони такі. Все повинно бути регульовано на законодавчому рівні. Я вважаю, розпускати Раду немає сьогодні сенсу з точки зору стабільності насамперед. Якщо депутати працюють - все прекрасно, а якщо не будуть працювати - не буде сенсу в Раді, - наголосив Зеленський.

За словами глави держави, він "упевнений в партії "Слуга народу" та гадає, що з боку СН та інших демократичних сил буде підтримка його законодавчій ініціативі – законопроєкту про олігархів.

Є ще і кілька демократичних партій, як вони себе називають. Я думаю, що вони теж повинні підтримати цю ініціативу... Зараз головне – пройти цей процес. Це цивілізований вихід з-під впливу олігархів – для держави, бізнесу, окремих чиновників і для олігархів, - додав президент України.

Зокрема, самим же олігархам він порадив спрямувати свої гроші не на політику, а на добрі справи, які дозволять бізнесменам увійти в історію. 

Нагадаємо, що раніше Зеленський вніс до парламенту так званий закон про олігархів. Згідно з ним, Рада нацбезпеки і оборони може включити до реєстру олігархів осіб за наявністю трьох з чотирьох умов: значний вплив на ЗМІ, участь у політичному житті, бенефіціарне володіння компанією-монополістом і статки понад один мільйон прожиткових мінімумів (близько 83 мільйонів доларів за поточним курсом)

Зокрема, нещодавно міністр юстиції Денис Малюська заявив, що бізнесмен Ігор Коломойський і глава партії Європейська солідарність Петро Порошенко відповідають критеріям, за якими їх можуть включити до реєстру олігархів.

Читайте також
Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Loading...
Load next