Зеленський домовився з Сі Цзіньпіном про "безвіз" між Україною та Китаєм

Зеленський домовився з Сі Цзіньпіном про "безвіз" між Україною та Китаєм
Зеленський провів першу телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном під час якої лідери країн домовилися укласти угоду про безвіз між Україною та Китаєм.

Президент України Володимир Зеленський і голова Китайської народної республіки Сі Цзіньпін, 13 липня, провели першу телефонну розмову й домовились підписати угоду про безвізовий режим між Китаєм і Україною. Вони також обмінялись вітаннями з нагоди десятої річниці встановлення стратегічного партнерства між Україною та КНР, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Лідери держав обмінялись вітаннями з нагоди десятої річниці встановлення стратегічного партнерства між Україною та КНР і підтвердили обопільну налаштованість на його розвиток і поглиблення, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, як заявляють в ОП, розмова стосувалася боротьби з COVID-19 та співпраці в галузі інфраструктури. Зокрема, Пекін зацікавлений брати участь у "Великому будівництві" та інших інфраструктурних проєктах в Україні.

Також під час розмови Зеленський “підтвердив незмінність позиції України в питанні єдиного Китаю”. Китайський лідер своєю чергою підтримав суверенітет і територіальну цілісність України.

Наприкінці розмови Зеленський та Сі Цзіньпін обмінялися запрошеннями здійснити візити у зручний час.

Читайте також
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім
Президент Сполучених Штатів Джо Байден та президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Переговори відбулися напередодні зустрічі Байдена з Володимиром Путіним, яка запланована на 16 червня у Женеві.
Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі
Стало відомо про, що можуть говорити український президент Зеленський із Володимиром Путіним. У ТКГ назвали тему, яку може підняти Володимир Зеленський.
Loading...
Load next