Україна та Китай готують угоду про безвізовий режим між країнами

Україна та Китай готують угоду про безвізовий режим між країнами
Незабаром Україна і Китай можуть ввести безвізовий режим. Наразі країни знаходяться на стадії активних перемовин щодо цього питання.

Уряди України та Китаю працюють над підготовкою угоди про безвізовий режим між країнами. Про це заявив посол КНР в Україні Фань Сяньжун на пресконференції, присвяченій 10-річчю стратегічного партнерства між Китаєм і Україною, повідомляє "Укрінформ".

Ваш шановний Президент підписав розпорядження про те, щоб надати нашим громадянам (тимчасовий) безвізовий режим. Він хоче, щоб громадяни наших країн їздили один до одного максимально зручно. Це дуже хороша ідея, тому зараз ми активно працюємо над тим, щоб підписати міжурядову угоду про безвізовий режим між Китаєм і Україною, - заявив Фань Сяньжун.

Китайський посадовець наголосив, що підписання відповідного документа створить максимальні зручності для поїздок громадян обидвох країн і сприятиме взаєморозумінню та взаємовигідній співпраці між державами - Китаєм та Україною. Дипломат також спрогнозував, що завдяки безвізовому режиму потік китайських туристів в Україну значно збільшиться.

Фань Сяньжун також нагадав, що до початку COVID-пандемії у світі, близько 150 мільйонів китайських громадян подорожували закордон. З них лише 60 тисяч осіб приїздили саме до України. Посол також повідомив, що обговорюється ідея про відкриття прямого авіасполучення між Києвом і Пекіном, і "це теж реально".

Читайте також
Зеленський домовився з Сі Цзіньпіном про "безвіз" між Україною та Китаєм Зеленський домовився з Сі Цзіньпіном про "безвіз" між Україною та Китаєм
Зеленський провів першу телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном під час якої лідери країн домовилися укласти угоду про безвіз між Україною та Китаєм.
Loading...
Load next