Коломойського серед них немає: РНБО ввела санкції щодо 9 українців зі списку США

Коломойського серед них немає: РНБО ввела санкції щодо 9 українців зі списку США
Зі 126 осіб, проти яких запроваджено санкції Мінфіном США, в Україні не прийнято рішення лише щодо 17.

Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції проти 9 осіб зі списків Мінфіну США. Проте, конкретних прізвищ, проти кого ввели обмежувальні заходи, секретар відомства Олексій Данілов назвати не зміг, заявив, що він "забув взяти із собою список".

Зі 130 осіб, щодо яких ввела санкції (Мінфін) США, на сьогодні померли 4. Залишилося 126. Попереднє рішення стосувалося 100 осіб, сьогодні ми прийняли рішення ще щодо 9. З іншими особами ми працюємо, - наголосив секретар РНБО.

За його словами, на майбутніх засіданнях РНБО, якщо виникне необхідність, то санкції щодо інших фігурантів зі списку Мінфіну США  також будуть введені. Водночас Данілов також підкреслив, що у списку немає Андрія Деркача, Ігоря Коломойського та Олександра Дубинського

Він також уточнив, що наразі санкції США діють щодо 134 громадян України: 4 громадян перебувають під санкціями Держдепу, 130 — Мінфіну США. З останньої померли четверо, тобто залишилося 126 осіб.

Нагадаємо, що 7 липня в Україні проти 100 громадян з "чорного списку" США запровадили санкції РНБО. Усі громадяни України проти яких було введено обмежувальні заходи перебувають під санкціями, які ввело Міністерство фінансів США.

Читайте також
В Україні проти 100 громадян з "чорного списку" США запровадили санкції РНБО В Україні проти 100 громадян з "чорного списку" США запровадили санкції РНБО
Усі громадяни України проти яких було введено обмежувальні заходи перебувають під санкціями, які ввело Міністерство фінансів США.
"Шантаж з боку Росії": секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї "Шантаж з боку Росії": секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї
Зазначається, що у 1994 році між Україною, США, Великою Британією та Росією був підписаний Будапештський меморандум.
В Україні ввели санкції ще проти трьох контрабандистів В Україні ввели санкції ще проти трьох контрабандистів
Обмеження ввели проти одного громадянина Німеччини та двох громадян України.
Loading...
Load next