В Україні проти 100 громадян з "чорного списку" США запровадили санкції РНБО

В Україні проти 100 громадян з "чорного списку" США запровадили санкції РНБО
Усі громадяни України проти яких було введено обмежувальні заходи перебувають під санкціями, які ввело Міністерство фінансів США.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив про введення в дію санкцій проти 100 українців, які раніше потрапили у так званий "чорний список" Мінфіну США. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв'ю "24 каналу", яке було оприлюднена учора, 6 липня.

На сьогодні встановлено, що зі 130 людей, які під санкціями Мінфіну, 127 живі та здорові, а 3 померли. Стосовно 100 з цих людей РНБО ввела санкції, вони вже введені. Відносно решти, ми отримуємо додаткову інформацію від партнерів, - заявив Данілов.

При цьому Данілов наголосив, що у цьому питанні Україна не лише спирається на матеріали, які надають міжнародні партнери, а й на інформацію власних спецслужб, які за його словами "добре працюють". Секретар також повідомив, що відповідні "санкції РНБО впровадила на попередньому засіданні, яке відбулося 18 червня".

Лишилося ще 27. Ми з ними зараз розбираємось, - додав секретар.

Зауважимо, що на засіданнях РНБО ухвалюють важливі рішення для держави та суспільства. Так. до прикладу, на засіданні яке відбулось також 18 червня, Рада національної безпеки і оборони запровадила "повний комплект" санкцій проти олігарха Дмитра Фірташа та російсько-українського бізнесмена Павла Фукса

За словами Данілова, санкції проти Фірташа пов'язані з його участю у титановому бізнесі та через постачання сировини, яка потім відправляється на військові підприємства Російської Федерації. А проти Фукса – щодо ситуації, пов'язаної з компанією "Голден Деррік" і його причетності до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

Читайте також
Коломойського серед них немає: РНБО ввела санкції щодо 9 українців зі списку США Коломойського серед них немає: РНБО ввела санкції щодо 9 українців зі списку США
Зі 126 осіб, проти яких запроваджено санкції Мінфіном США, в Україні не прийнято рішення лише щодо 17.
"Шантаж з боку Росії": секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї "Шантаж з боку Росії": секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї
Зазначається, що у 1994 році між Україною, США, Великою Британією та Росією був підписаний Будапештський меморандум.
В Україні ввели санкції ще проти трьох контрабандистів В Україні ввели санкції ще проти трьох контрабандистів
Обмеження ввели проти одного громадянина Німеччини та двох громадян України.
Loading...
Load next