Українські держоргани причетні до викрадення Чауса, – генпрокурор Молдови

Українські держоргани причетні до викрадення Чауса, – генпрокурор Молдови
У Молдові повідомляють, що вже визначили осіб причетних до викрадення судді. До цієї справи мають відношення одержавні структури України.

У Генеральній прокурорі Молдови заявляють, що до викрадення колишнього судді Миколи Чауса у Кишиневі причетні державні установи України. Про це інформує 24 канал, посилаючись на Unimedia

Ми встановили людей, які брали участь у викраденні й причетні до держслужб України. Загалом ми закінчили розслідування, – заявив генеральний прокурор Молдови Александр Стояногло.
 

Він наголосив, що в українські служби надіслано цілу низку запитів щодо співпраці. Наразі правоохоронці Молдови очікують на відповідь.

Наше завдання – встановити осіб, які приїхали з України й проводили відповідні операції тут, у Республіці Молдова, – сказав Стояногло.
 

Зазначимо, що 3 квітня Миколу Чауса у центрі Кишинева викрали невідомі, про це повідомив його адвокат. 

МЗС заявило, що Україна не причетна до викрадення екссудді Миколи Чауса у Молдові. Журналісти-розслідувачі "Слідство.Інфо" та RISE Moldova отримали копії паспортів 10 українців, яких молдовські правоохоронці перевіряли у справі щодо зникнення Чауса.

9 травня 2021 року у Молдові затримали одного з підозрюваних у викраденні колишнього українського судді.

Читайте також
САП оскаржила запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу САП оскаржила запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу
Чаусу загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років. Раніше йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, однак САП вимагає посадити його у СІЗО.
Справу скандального екссудді Чауса скеровано до суду Справу скандального екссудді Чауса скеровано до суду
Скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування та залишив територію України.
Суд продовжив домашній арешт Чауса до лютого Суд продовжив домашній арешт Чауса до лютого
Довга історія київського судді.
Loading...
Load next