У США повідомляють, що Україна заздалегідь знала про деталі угоди "Північного потоку-2"

У США повідомляють, що Україна заздалегідь знала про деталі угоди "Північного потоку-2"
Сполучені Штати заявляють, що провели більше десятка консультацій з українським урядом, де всі чітко ознайомилися з деталями угоди задовго до її укладання.

У США заявили, що консультувалися з українським урядом під час підготовки угоди з Німеччиною щодо добудови російського газогону "Північний потік-2". Вони також наголосили, що заздалегідь пропонували фінансову компенсацію для України.

Про це під час брифінгу повідомив прессекретар Державного департаменту США Нед Прайс, інформує Суспільне. 

Протягом усього цього процесу ми й наші німецькі союзники дуже уважно консультувалися з Україною. За останні тижні ми провели більше десятка консультацій з Україною. Ми консультувалися з Польщею, а також з іншими країнами, яким цей проєкт може нашкодити, – сказав прессекретар.

Він зазначив, що Україна  була добре ознайомлена із деталями угоди. 

Що стосується українців, ми провели з ними більше десятка консультацій. Можу вам сказати, що вони були знайомі зі змістом цього пакета задовго до укладання угоди. Ці зустрічі були частими, і тривали вони протягом багатьох тижнів, – запевнив Прайс.

Посадовець наголосив на тому, що угода передбачає виділення значних ресурсів для енергетичної трансформації України. Це стосується створення Зеленого фонду обсягом у мільярд доларів та першим внеском Німеччини в розмірі 150 мільйонів євро. За його словами, у межах угоди Німеччина має виділити 60 мільйонів євро для підвищення енергетичної безпеки України.

Також він додав, що США й надалі продовжать консультуватися з Україною та Польщею щодо "Північного потоку-2".

Нагадаємо, що раніше адміністрація президента США просила Україну не висловлювати невдоволення та утриматися від критики угоди з Німеччиною щодо "Північного потоку-2".

Читайте також
Меркель та Байден збираються обговорити "Північний потік-2" та Україну у Вашингтоні Меркель та Байден збираються обговорити "Північний потік-2" та Україну у Вашингтоні
Переговори Байдена і Меркель у Вашингтоні будуть стосуватися України.
Візит Зеленського до Вашингтона: підписано два документи в енергетичній сфері Візит Зеленського до Вашингтона: підписано два документи в енергетичній сфері
В Україна планують збудувати чотири енергоблоки за американською технологією. Загальна вартість проєкту сягне до 30 мільярдів доларів.
"Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу "Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу
Україна готова вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2".
Loading...
Load next