Меркель та Байден збираються обговорити "Північний потік-2" та Україну у Вашингтоні

Меркель та Байден збираються обговорити "Північний потік-2" та Україну у Вашингтоні
Переговори Байдена і Меркель у Вашингтоні будуть стосуватися України.

Під час зустрічі Меркель та Байден планують обговорити ситуацію на сході України та газопровід "Північний потік-2". Зокрема, 15 липня, канцлерка Німеччини зустрінеться у Білому домі з президентом США. Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на DPA.

Однак спершу, канцлерка має зустрітися з віцепрезидентом США Камалою Гарріс перед переговорами з лідерами бізнесу США і отриманням почесного докторського ступеня Університету Джонса Гопкінса.

Зазначається, що переговори Байдена і Меркель будуть зосереджені на кроках щодо припинення глобальної коронавірусної кризи, відновлення економіки після пандемії, зміни клімату, питаннях міжнародної безпеки, таких як ситуація на сході України.

Також Меркель і Байден планують обговорити газопровід "Північний потік-2". У Вашингтоні стверджують, що проект трубопроводу є загрозою безпеці через посилення залежності Європи від Росії.

Нагадаємо, що під час спільного брифінгу з Володимиром Зеленським у Берліні Меркель наголосила на тому, що Україна повинна залишитись транзитером газу попри "Північний потік-2".

Читайте також
Президент США закликав Україну утриматися від критики щодо "Північного потоку- 2" Президент США закликав Україну утриматися від критики щодо "Північного потоку- 2"
У США попереджають, що публічні виступи проти майбутньої угоди можуть завдати шкоди відносинам між Вашингтоном та Києвом. Україна все ще сподівається, що США можуть зупинити проєкт за допомогою санкцій.
"Північний потік-2" не повинен стати заміною транзиту газу через Україну – Меркель "Північний потік-2" не повинен стати заміною транзиту газу через Україну – Меркель
Байден та Меркель повідомили, якщо Росія порушить права України на транзит газу, то їхні країни будуть діяти рішуче.
Перемовини між Меркель та Зеленським у Берліні тривали 4 години Перемовини між Меркель та Зеленським у Берліні тривали 4 години
Головною темою перемовин було мирне врегулювання ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next