Україна протестує проти залучення населення окупованих територій до виборів у РФ

Україна протестує проти залучення населення окупованих територій до виборів у РФ
У МЗС наголосили, що такі дії РФ є грубим порушенням норм та принципів міжнародного права, Конституції та чинного законодавства України.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на залучення населення тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях до виборів в Росії, які відбудуться у вересні 2021 року.

Про це повідомили на сайті МЗС.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із схваленням Центральною виборчою комісією РФ рішення щодо залучення населення тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях України до запланованих на вересень цього року виборів до Державної думи Федеральних зборів РФ шляхом участі в електронному голосуванні, - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі МЗС зазначили, що такі діє є грубим порушенням норм та принципів міжнародного права, Конституції та чинного законодавства України.

У МЗС наголошують, що організація виборів із залученням жителів окупованих територій "ставить під сумнів легітимність результатів виборів". 

Останні дії РФ є особливо цинічними з огляду на деградацію безпекової ситуації у зоні конфлікту, яка спричинена регулярними порушеннями режиму припинення вогню з боку російських окупаційних сил, а також подальшим погіршенням гуманітарного та соціально-економічного становища на тимчасово окупованих територіях України, - повідомляють у МЗС. 

Україна вимагає від Росії скасувати усі неправомірні рішення, які стосуються тимчасово окупованих територій, та припинити дії, "спрямовані на подальшу інтеграцію населення тимчасово окупованих територій України до політичного та соціально-правового простору РФ". 

Читайте також
У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео) У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео)
У Росії стартували вибори до Держдуми РФ, на які незаконно залучають і жителів окупованих територій України.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next