В Україні можуть позбавити громадянства при отриманні паспорта РФ

В Україні можуть позбавити громадянства при отриманні паспорта РФ
У парламенті зареєстрували законопроект, згідно з яким пропонується позбавляти українського громадянства. Але тільки в тому випадку, якщо українець добровільно вступає в громадянство країни-агресора.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про громадянство України” щодо автоматичної втрати громадянства України у разі добровільного набуття громадянства держави-агресора – Російської Федерації”.

Про це повідомляють на сайті Верховної Ради.

Наразі текст законопроекту ще не оприлюднили, його передали на розгляд керівництву.

Троє нардепів були ініціаторами проекту: Оксана Савчук, Наталія Піпа та Микола Княжицький.

Зазначимо, що Конституція України забороняє подвійне громадянство. Уряд повинен врегулювати це, розробивши спеціальний законопроєкт. Секретар РНБО Олексій Данілов раніше сказав, що питання подвійного громадянства є для нашої держави вкрай важливим.

Нещодавно Володимир Зеленський підписав указ, яким запровадив графу про подвійне громадянство у деклараціях. Таким чином він увів у дію рішення РНБО від 16 липня.

Нагадаємо, що напередодні Міністерство закордонних справ України відреагувало на залучення населення тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях до виборів в Росії, які відбудуться у вересні 2021 року. У МЗС зазначили, що такі діє є грубим порушенням норм та принципів міжнародного права, Конституції та чинного законодавства України.
 

Читайте також
"Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео) "Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео)
Президент Зеленський вважає повернення окупованих територій і їхніх жителів назад до складу України лише питанням часу.
Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ
Президент Російської Федерацій переконаний, що його країна зробила усе можливе для того, аби повернути Україні окуповані Донецьку та Луганську області.
Зеленський ввів санкції проти Фукса, Фірташа та оточення Путіна Зеленський ввів санкції проти Фукса, Фірташа та оточення Путіна
Обмежувальні заходи стосуються не лише Фірташа й Фукса, а й також декількох сотень людей та юридичних осіб.
Loading...
Load next