Джо Байден та віцепрезидентка США не приїдуть на саміт “Кримської платформи”

Джо Байден та віцепрезидентка США не приїдуть на саміт “Кримської платформи”
Президент Джо Байден і Камала Гарріс не приїдуть до Києва на саміт "Кримської платформи". Їх замінить інший представник американського уряду.

На першому саміті "Кримської платформи", який запланований на 23 серпня 2021 року, замість президента США та віцепрезидентки в Україну прилетить представник американського уряду. Однак, наразі його ім’я поки не називають. Про це повідомив виконувач обов'язків тимчасового повіреного у справах США Джордж Кент, інформує "Радіо Свобода". 

Від нас буде член кабінету. Тобто це не буде президент, віце-президент, але буде член кабінету. І ми знаємо, що це дуже важливо, - заявив Кент.

 Американський урядовець також додав, що спільні дії щодо Криму — це не тільки питання майбутнього саміту, а має бути постійним тривалим процесом. Він переконаний, що українським громадянам в окупованому Криму "необхідно допомогти".

Україна підготувалася, щоб це було не тільки один день і не тільки на рівні між урядами, між країнами, а й розмова міжпарламентська, експертна між представниками громадянського суспільства. Не тільки українського суспільства, а також активістів із різних країн. Я думаю, що це дуже хороша концепція, - зазначив Джордж Кент.

Окрім цього він наголосив, що дипломати постійно мусять згадувати тему Криму, тому що його анексія стала безпрецедентною подією. Також нещодавно він провів зустрічі з лідерами кримських татар Рефатом Чубаровим, Мустафою Джемілєвим і Еміне Джапаровою.

Виконувач обов'язків тимчасового повіреного у справах США Джордж Кент переконаний, що для майбутньої деокупації Криму потрібні дії на рівні суспільства.

Є професори, люди, які пишуть книги, є активісти, які мають можливість допомогти тим, хто живе в окупації… Тобто є різні рівні, й Україна підготувалася, щоб це було не тільки один день і не тільки на рівні між урядами, між країнами, але й розмова міжпарламентська, експертна, між представниками громадянського суспільства, - наголосив урядовець.

Читайте також
Джо Байден візьме участь у саміті "Бухарестської дев'ятки", де обговорять ситуацію в Україні Джо Байден візьме участь у саміті "Бухарестської дев'ятки", де обговорять ситуацію в Україні
Президент Сполучених Штатів Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен у понеділок, 10 травня, візьмуть участь у саміті "Бухарестської дев'ятки" на рівні глав держав.
Замість Байдена: США на саміті "Кримської платформи" представлятиме міністр транспорту Замість Байдена: США на саміті "Кримської платформи" представлятиме міністр транспорту
Сполучені Штати на саміті "Кримської платформи", який відбудеться 23 серпня, представить впливовий міністр транспорту Пітер Буттіджич.
Засновниками "Кримської платформи" стануть 44 держави: Кулеба назвав повний склад саміту Засновниками "Кримської платформи" стануть 44 держави: Кулеба назвав повний склад саміту
Усі 44 країни-учасниці саміту та Україна стануть засновницями "Кримської платформи". Окрім цього, саміт, який має відбутися напередодні 30-річчя Незалежності України, 23 серпня, відвідають 14 глав держав.
Loading...
Load next