Замість Байдена: США на саміті "Кримської платформи" представлятиме міністр транспорту

Замість Байдена: США на саміті "Кримської платформи" представлятиме міністр транспорту
Сполучені Штати на саміті "Кримської платформи", який відбудеться 23 серпня, представить впливовий міністр транспорту Пітер Буттіджич.

США на першому саміті "Кримської платформи" буде представляти міністр транспорту Пітер Буттіджедж. Однак, наразі офіційно Білий дім ще не підтверджував інформацію, хто все ж таки очолить американську делегацію під час візиту в Україну.

Про це лише повідомив "Суспільному" народний депутат від "Європейської солідарності" Мустафа Джемілєв, який також є членом Кримської платформи.

Сполучені Штати направляють (в Україну - ред.) міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті міністрів США, це Піт Буттіджедж, - зазначив Джамілєв.

Зокрема, джерела "Суспільного" у дипломатичних колах також підтвердили інформацію про приїзд міністра транспорту США на саміт "Кримської платформи". Окрім цього, за інформацією "Європейська правда", Буттіджедж матиме статус спецпредставника президента США Джо Байдена на саміті.

Нагадаємо, що раніше тимчасовий повірений у справах США в Україні, помічник держсекретаря США Джордж Кент повідомив, що президент Джо Байден і віцепрезидентка США Камала Гарріс не приїдуть до Києва на саміт "Кримської платформи". Їх замінить інший представник американського уряду.

Читайте також
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Loading...
Load next