Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ

Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ
Основними причинами відставки Степанова є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ.

У Офісі президента України Володимира Зеленського розповіли, чому хочуть звільнити з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова, про це повідомляє видання РБК-Україна з посиланням на джерела в команді Зеленського.

Відомо, що Степанова хочуть звільнити перш за все через провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ. Окрім того, у наразі чинного міністра МОЗ є доволі напружені відносини з профільним комітетом. Так з 15 його членів як мінімум 9 готові підтримати його відставку. Зазначимо, що важливим є і той факт, що найчастіше нардепи з "Слуги народу" прислухаються до думки колег з профільного комітету.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 14 травня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль направив до Верховної Ради подання про відставку Максима Степанова. Зокрема Степанов заявив, що піде у відставку лише тоді, коли за це проголосує ВР.

Зрештою, згодом глава партії "Слуга народу" Давид Арахамія назвав Ляшка головним претендентом на посаду міністра після звільнення Максима Степанова. Додамо, що з грудня 2019 року Віктор Ляшко працює на посаді санітарного лікаря України й також був заступником міністрів МОЗ Зоряни Скалецької, Іллі Ємця та Максима Степанова.

Читайте також
Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.
Ляшко - новий міністр МОЗ: Шмигаль офіційно запропонував Раді нового кандидата Ляшко - новий міністр МОЗ: Шмигаль офіційно запропонував Раді нового кандидата
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс подання до Верховної Ради щодо затвердження санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового очільника МОЗ, після вчорашнього звільнення Максима Степанова.
Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину" Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину"
Учора, 18 травня, нардепи підтримали подання щодо звільнення Степанова з очільника Міністерства охорони здоров'я - "за" проголосувало 292 депутати.
Loading...
Load next