Зеленський призначив нових послів України в чотирьох країнах

Зеленський призначив нових послів України в чотирьох країнах
Попередніх послів у цих країнах звільнили в рамках планової ротації. Вона відбувається раз на 4 роки.

Сьогодні, 30 липня Володимир Зеленський своїми указами призначив послів України в Туреччині, Індонезії, Австрії й Об’єднаній Республіці Танзанія. Відповідні укази були опубліковані на сайті глави держави. 

Послом України в Австрії призначений директор першого територіального департаменту МЗС України Василь Химинець. Послом України в Туреччині стане заступник глави МЗС Василь Боднар. В Індонезії посольство очолив радник-посланник посольства України у Китаї Василь Гамянін, а послом у Танзанії став Андрій Праведник, до цього він був послом у Кенії.

Зазначимо, що попередніх послів було звільнено в рамках планової ротації, яка відбувається раз на 4 роки. Ротація передбачає підтримку професійної служби, а також не "зростатись" представникам дипломатичного корпусу з іноземною країною.

Також Зеленський призначив Наталю Галібаренко головою Місії України. Місію вперше очолила жінка. Зокрема, у липні минулого року президент Зеленський звільнив жінку з посади посла України у Великій Британії  та Північної Ірландії і призначив на цю посаду Вадима Пристайка, який у 2019 році спочатку став заступником голови адміністрації президента, а згодом – міністром закордонних справ.

Читайте також
Зеленський повідомив, що до кінця 2023 року Україна отримає свій власний корвет Зеленський повідомив, що до кінця 2023 року Україна отримає свій власний корвет
Військо-морські сили України можуть отримати нове судно упродовж найближчих 4 років. Зокрема, будівництво корвета планують закінчити до кінця 2023 року.
Путін шантажував Туреччину через підтримку України Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.
Україна і Туреччина підписали угоду про створення житла для кримських татар Україна і Туреччина підписали угоду про створення житла для кримських татар
Це рішення прийняли після зустрічі зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом. Вже цього року розпочнуться роботи.
Loading...
Load next