Зеленський підписав новий закон антисемітизму: що він передбачає

Зеленський підписав новий закон антисемітизму: що він передбачає
Зеленський переконаний, що цей закон сприятиме подальшому зміцненню культури толерантності в українському суспільстві.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про запобігання та протидію антисемітизму в Україні.

Про це повідомили в Офісі глави держави 7 жовтня.

Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 22 вересня 2021 року. Він має на меті створити законодавчий механізм для протидії антисемітизму, ксенофобії, расизму та дискримінації.

В ОП запевняють, що імплементація цього закону сприятиме подальшому зміцненню культури толерантності в українському суспільстві.

Згідно з документом, антисемітизм — це вираження ненависті до євреїв. Проявами є зокрема заперечення у праві самоідентифікації осіб єврейського походження, заклики, приховування чи виправдання вбивства євреїв чи заподіяння їм шкоди через радикально-ідеологічні переконання або екстремістські релігійні погляди.

За порушення вимог цього закону передбачається цивільно-правова, адміністративна та кримінальна відповідальність. Йдеться, зокрема, про право на відшкодування матеріальної й моральної шкоди, завданої особі внаслідок антисемітизму та його проявів. 

Антисемітизмом на законодавчому рівні тепер також називають неправдиві відомості, стереотипи та ненависницькі заяви про євреїв, а також заперечення Голокосту.

Закон забороняє виготовляти та поширювати всі матеріали з антисемітськими висловами чи символами. А ще умисне пошкодження або руйнування будівель, інших споруд, що належать євреям.

Читайте також
Незабаром в Україні почне діяти режим «без паперів»: Зеленський підписав новий закон Незабаром в Україні почне діяти режим «без паперів»: Зеленський підписав новий закон
Тепер держоргани не зможуть вимагати від українців інформацію, яка вже є в електронних реєстрах.
Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе
Мер Києва зазначив, що його запросили лише за дві з половиною години до початку засідання.
"Кожен українець знає, хто ці люди", - Зеленський прокоментував ухвалення закону про олігархів "Кожен українець знає, хто ці люди", - Зеленський прокоментував ухвалення закону про олігархів
В Україні зроблено ще один крок для позбавлення олігархів впливу на чиновників, вважає президент.
Loading...
Load next