Лукашенко вважає Україну новою загрозою для Білорусі (відео)

Лукашенко вважає Україну новою загрозою для Білорусі (відео)
Лукашенко зібрав керівників майже всіх силових структур, щоб обговорити не тільки ситуацію на кордоні, але і що відбувається навколо Білорусі. В тому числі обговорили ситуацію із Україною.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав Україну додатковою загрозою для Білорусі, оскільки переконаний, що "керівництво України, проводячи антинародний курс, взяло орієнтацію на конфронтацію". Про це білоруський диктатор заявив на нараді з силовиками щодо питань кордону, повідомляється у Telegram-каналі "Пул Первого".

Я зібрав керівників майже всіх силових структур, щоб обговорити.. що відбувається навколо Білорусі. Перш за все, що стосується політики НАТО в західному напрямку… Дуже важливо почути вашу точку зору про позицію братської нам України.

Народ близький, народ рідний, але керівництво України, проводячи антинародний курс, взяло орієнтацію конфронтації. Ми не говоримо, куди вони там, на Захід, на Схід йдуть, на Південь, неважливо. Це їхня справа – визначатися. Але в основі їх політики лежить конфронтація. І для нас це додаткова загроза, якої ми не мали раніше, - заявив Лукашенко під час наради.

Самопроголошений президент Білорусі також наголосив, що його насторожують останні події на західних кордонах Білорусі, перш за все з Литвою і Польщею в тому числі через ситуацію з мігрантами. 

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки. Причиною цих дій стала примусова посадка літака компанії Ryanair у Мінську, що є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Читайте також
Лукашенко планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною Лукашенко планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною
Білорусь планує закупити у Росії озброєння на понад мільярд гривень. За словами президента країни Олександра Лукашенка, вона "знадобиться" на кордоні з Україною.
Закриття кордону з Україною: у Білорусі пояснили рішення Лукашенка Закриття кордону з Україною: у Білорусі пояснили рішення Лукашенка
Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про закриття кордону з Україною. Білоруське МЗС прокоментувало цю заяву.
"Українці хочуть бачити вас своїм президентом": що говорив "Слуга народу" під час зустрічі з Лукашенком "Українці хочуть бачити вас своїм президентом": що говорив "Слуга народу" під час зустрічі з Лукашенком
Депутат від партії "Слуга народу" Євгеній Шевченко поїхав на зустріч з самопроголошеним президентом Олександром Лукашенко, яка відбулась у Палаці Незалежності в Мінську. Нардеп зазначив, що завжди мріяв про знайомство.
Loading...
Load next