День прапора: Зеленський відвідав "серце України", а у Києві підняли найбільший прапор (відео)

День прапора: Зеленський відвідав "серце України", а у Києві підняли найбільший прапор (відео)
У День Державного Прапора України паралельно із Черкащиною "синьо-жовтий" стяг підняли й в інших куточках нашої країни. Зокрема, у столиці відбулась урочиста церемонія й український прапор вже замайорів на площі перед будівлею парламенту.

Президент  України Володимир Зеленський прибув на Черкащину у Мар’янівка - "серце України" й взяв участь у церемонії урочистого підняття Державного Прапора України. До 30-ї річниці незалежності України в географічному центрі держави збудували масштабний артоб'єкт - він має вигляд великого майданчику з 25 парами крил, які уособлюють 24 області нашої держави та український Крим.

Церемонія підняття прапора транслювалася на сторінці Офісу президента у Facebook.

У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо прапор у географічному центрі України. Саме тут б'ється серце України.

Гордість – коли наш прапор звільняв десятки міст і сіл на Донбасі. Вдячність – коли наш прапор допомагав гасити пожежі в Туреччині та Греції. Віра в життя – коли наш прапор допомагав боротися з COVID-19, - розпочав Зеленський церемонію із промови.

Окрім цього, у столиці - Києві, також відбулась урочиста церемонія підняття найбільшого прапора України. Зокрема, найбільший стяг і підняли на флагшток ветерани АТО та ООС й розпочалось дійсно о 9 годині на площі Конституції, повідомляє "Укрінформ".

Рік тому, тут, на печерських пагорбах ми підняли найбільший і найвищий прапор України, який видно з багатьох куточків нашого міста. Багато часу і багато зусиль нам було потрібно, щоб втілити цей проєкт, щоб над столицею України майорів наш Державний Прапор - один із найголовніших символів державності. І сьогодні цим прапором можуть милуватися і вдень і вночі і кияни і гості нашого міста, - зазначив мер столиці Віталій Кличко.

Саме цей флагшток  є найбільшим в Україні - його висота становить близько 90 метрів, вага – 32 тонни, а розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Нагадаємо, що нещодавно у Херсоні на припаркований Lexus обвалився флагшток. Вартість херсонського флагштоку висотою 70 метрів складає 8 мільйонів гривень. Прапор на ньому планували урочисто підняти 23 серпня. За даними місцевих видань, флагшток встановили невідомі спонсори й це повинен був бути найбільший і рекордний прапор області. 

Зазначимо, що всього по Україні з ініціативи президента Володимира Зеленського встановили щонайменше 17 нових флагштоків.

Читайте також
"Більше схоже на Каїна та Авеля", - Зеленський прокоментував статтю Путіна (відео) "Більше схоже на Каїна та Авеля", - Зеленський прокоментував статтю Путіна (відео)
Після прочитання деяких частин статті президента РФ, Зеленський зазначив, що може тільки позаздрити Путіну, оскільки особисто він немає скільки вільного часу.
Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе
Мер Києва зазначив, що його запросили лише за дві з половиною години до початку засідання.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next