"Політичне протистояння між президентом та мером столиці": Зеленський та Кличко вперше за рік зустрілися на Банковій

"Політичне протистояння між президентом та мером столиці": Зеленський та Кличко вперше за рік зустрілися на Банковій
На зустрічі також був присутній міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, який нібито може очолити Київську міську державну адміністрацію

Напередодні, 19 жовтня, президент Володимир Зеленський та мер Києва Віталій Кличко зустрічалися в Офісі президента. Серед тем обговорення були проблеми столиці, початок опалювального сезону та тарифи. Зокрема, сам міський голова Києва Віталій Кличко заявляє, що його зустріч із президентом Володимиром Зеленським в Офісі президента була діловою і стосувалася проблем Києва. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Я розумію, що сьогодні є сили, і в моєму оточенні, і в оточенні Володимира Зеленського, яким не потрібен конструктивний діалог і яким потрібне політичне протистояння між президентом та мером столиці.

Ще раз підкреслю: наша зустріч була діловою і говорили про розв’язання проблем Києва в умовах нинішніх викликів. А їх у нас багато. І нам потрібна ефективна взаємодія – виключно на користь Києва та України. Це я говорю як мер столиці і як голова Асоціації міст України, - заявив Кличко.

Нагадаємо, що навесні 2021-го у Київській міській державній адміністрації заявили про "посилення тиску" на столичну владу. За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, у Києві відбувалася "навмисна дестабілізація роботи міських служб".

Згодом сам мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому систематично погрожують звільненням з посади голови Київської міської державної адміністрації, а силовики тим часом регулярно влаштовують обшуки в комунальних київських підприємствах.

Читайте також
Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе
Мер Києва зазначив, що його запросили лише за дві з половиною години до початку засідання.
Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому систематично погрожують звільненням з посади голови Київської міської державної адміністрації, а силовики тим часом регулярно влаштовують обшуки в комунальних київських підприємствах.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Loading...
Load next