Зустріч Байдена із Зеленським знову перенесли

Зустріч Байдена із Зеленським знову перенесли
Зустріч президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом не відбудеться 31 серпня.

Зустріч президентів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського перенесли на 1 вересня. Про це повідомила українська служба "Голосу Америки". 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що зустріч президентів перенесли з 31 серпня, оскільки це останній день евакуаційних процедур з Афганістану, інформує "РБК-Україна".

З огляду на непередбачуваність і напруженість ситуації в Афганістані, не може виникати жодних двозначностей через те, що американській стороні потрібен фокус на цій темі в цей день.

Для України безумовно зручніше провести зустріч лідерів в інформаційній обстановці наступного дня. Коли саме Україна стане ключовим ньюзмейкером американського порядку денного, - сказав Подоляк.

Зазначимо, що раніше планувалося, що Зеленський зустрінеться з Байденом 30 серпня. Пізніше у Міністерстві закордонних справ повідомили, що зустріч перенесуть на день.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба пояснював, що пов'язано це, зокрема, з розширенням програми візиту.

Ми домовилися зі США про перенесення цієї дати на один день, зокрема через те, що формат зустрічі президентів був розширений і тепер передбачатиме не лише зустріч делегацій, а й зустріч у форматі віч-на-віч, - запевнив Кулеба.

У МЗС зазначали, що порядок денний візиту Зеленського включатиме низку важливих заходів у Вашингтоні та штаті Каліфорнія. У Каліфорнії, де зосереджені найбільші IT-компанії та високотехнологічна космічна індустрія, президент планує залучити нові американські інвестиції.

Читайте також
Ведуться переговори: зустріч Зеленського і Байдена планується на кінець липня Ведуться переговори: зустріч Зеленського і Байдена планується на кінець липня
Міністр Дмитро Кулеба розповів, що наразі ведуться переговори щодо зустрічі президента США із Володимиром Зеленським. Ймовірна дата візиту Джо Байден в Україну - кінець липня.
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
"Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео) "Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео)
В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вона відбудеться в останній день літа - 31 серпня цього року.
Loading...
Load next