Зеленський презентував у Вашингтоні План трансформації України

Зеленський презентував у Вашингтоні План трансформації України
У межах робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський взяв участь у презентації Плану трансформації України.

Володимир Зеленський у Вашингтоні презентував План трансформації України. Він поділився своїм баченням розвитку держави у найближчу декаду. Захід відбувся в будівлі Національної бібліотеки Фреда Сміта з вивчення спадщини Джорджа Вашингтона.

Про це повідомили в Офісі Президента. 

Зеленський виступав перед представниками провідних американських аналітичних центрів і журналістами. Глава держави зазначив, що його візит до США відбувається в особливий для України час – час великих викликів і можливостей.

Усі ці зміни відбуваються в умовах війни. Безпека залишається ключовим викликом для України. А повне відновлення суверенітету й територіальної цілісності України є ключовою метою, – наголосив він.

Президент зазначив, що попри всі труднощі й загрози Україна сьогодні є країною свободи, надії, руху лише вперед і розвитку.

Володимир Зеленський розповів, що в Україні зміцнюється антикорупційна архітектура, корупціонерів притягають до відповідальності, був відкритий ринок землі, ухвалюються закони про підтримку українських та іноземних інвесторів, а безумовним пріоритетом є верховенство права та реформа судової системи.

Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через п'ять-десять років. Це амбітний План трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей – будуємо успішну та стійку Україну, – зазначив він. 

За словами Володимира Зеленського, план перетворення економіки України визначає амбітні цілі щодо розвитку людського капіталу, забезпечення "зеленої" трансформації та енергетичної безпеки країни. 

 

Читайте також
"Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео) "Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео)
В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вона відбудеться в останній день літа - 31 серпня цього року.
Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли
Дати зустрічі лідерів України та Сполучених Штатів змістили через логістичні та протокольні нюанси.
Зеленський привіз Байдену на зустріч у США список українських полонених Зеленський привіз Байдену на зустріч у США список українських полонених
Питання українських військовополонених, заручників і політв'язнів порушуватимуть під час візиту Зеленського у США.
Loading...
Load next