"Як супергерой на пенсії", - Зеленський про ООН (відео)

"Як супергерой на пенсії", - Зеленський про ООН (відео)
У своєму виступі на 76 сесії Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку 22 вересня Президент України Володимир Зеленський багато часу присвятив саме необхідності оновлення ООН.

Президент України Володимир Зеленський виступив на щорічній сесії Генасамблеї ООН. Він завив, що Об'єднані Нації потребують "оживлення". Глава держави порівняв ООН із супергероєм на пенсії.

Виступ Президента України опублікували на Facebook-сторінці Офісу Президента. 

Критика ООН звучить часто, але ми критикуємо себе, адже ООН - це не будівля, а це лідери… Нам з вами, а отже й ООН, потрібно повірити в себе... Сьогодні ООН як супергерой на пенсії, який забув, що він міг зробити. Він вважає себе обузою, слабким, голим та непотрібним дідом, життя якого пройшло марно. А може ООН дещо згадає?, - сказав президент.

Також він закликав згадати, як з 1981 року більше мільярда людей вперше у своєму житті отримали доступ до питної води; згадати про те, що саме ООН пояснила, що у кожної людини є права і що їх треба захищати; згадати, що саме ООН забезпечує їжею 90 млн людей у 73 країнах світу і що саме ООН створила ЮНЕСКО та ЮНІСЕФ, яка у понад 190 країнах світу захищає дітей.

Тому не може бути банальним або застарілим заклик об’єднуватися заради них. Що скажете, вельмишановні лідери держав та урядів? Давайте покажемо, що ми рішуче налаштовані докласти всіх зусиль, щоб посилити нашу взаємодію. Покажемо і просто зробимо, навіть без резолюцій, без декларацій… як люди, як нації, як об’єднані нації, які зробили свій вибір. Або їх вчинки будуть наповнені змістом, або ці крісла будуть порожніми. Ось вам ціна цього вибору, - підсумував Зеленський.

 Нагадаємо, що 21 та 22 вересня президент України Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та українська делегація перебували з візитом у США, де брали участь у роботі 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Цього року вона присвячена питанням протидії пандемії коронавірусу COVID-19, а також збереження навколишнього середовища - паралельно проходитиме кілька великих міжнародних форумів зі зміни клімату та захисту навколишнього середовища. Загальні дебати триватимуть до 27 вересня.

Читайте також
Президент Зеленський готується до нового візиту у США Президент Зеленський готується до нового візиту у США
Президент візьме участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яка пройде у Нью-Йорку. Ймовірно у США Володимир Зеленський вирушить наприкінці вересня.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
Loading...
Load next