"Стане причиною ескалації" на Донбасі: Росія обурилась наданням США військової допомоги України (відео)

"Стане причиною ескалації" на Донбасі: Росія обурилась наданням США військової допомоги України (відео)
Під час візиту Зеленського у Вашингтон, американська сторона наголосила, що ніколи не визнають анексію Криму та підтвердили повну підтримку міжнародних зусиль, зокрема Нормандський формат.

Російська сторона вкотре випустила цинічну та погрозливу заяву в бік України, цього разу російську владу обирала інформація про надання Україні військової допомоги з боку Сполучених Штатів. Внаслідок цього, у Кремлі заявили, що це може спровокувати ескалацію, тобто планомірне нарощування військової могутності держави та армії на Донбасі, повідомляють "РИА новости".

Ми вважаємо, що потенційно це може бути причиною для непередбачуваних дій української сторони в плані спроб силового врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту на південному сході, - заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Так, за його совами, це потенційно може бути причиною для непередбачуваних дій української сторони. Зокрема, ніби то це стосуватиметься спроб силового врегулювання конфлікту в зоні бойових дій. Наприкінці своєї відповіді Пєсков наголосив, що "це дуже небезпечно".

Також раніше у Кремлі заявили, що їм "зовсім не подобається" бажання України вступити до НАТО, яке підтримав напередодні під час зустрічі з Володимиром Зеленським. президент США Джо Байден.

Нагадаємо, що у Вашингтоні відбулась зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Переговори між президентами відбулись за участі делегацій у розширеному форматі та особисто - віч-на-віч. Зокрема, довгоочікувана зустріч стартувала о 21:00 за київським часом й тривала вона понад дві години.

Українська делегація приїхала у Білий дім.

Лідери країн обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі, а також оприлюднили спільну заяву щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки.

Окрім цього, президент Володимир Зеленський привіз Джо Байдену на зустріч у США список українських військовополонених, заручників і політв'язнів. Так, український президент попросив свого американського колегу посприяти звільненню людей, які потрапили у цей перелік.

Читайте також
США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next