"Парламент розглядає можливість подвійного громадянства в Україні", - Зеленський (відео)

"Парламент розглядає можливість подвійного громадянства в Україні", - Зеленський (відео)
Законодавство щодо подвійного громадянства в Україні не може бути універсальним. Це питання складне - через те, що в окупованому Криму, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей Росія проводить примусову паспортизацію українців.

Під час зустрічі в Стенфордському університеті під час робочого візиту до США Володимир Зеленський заявив, що виступає за подвійне громадянство в Україні, а українські парламентарі розглядають це питання. Проте, наразі його запровадження може бути складним, зокрема через паспортизацію серед українців з боку Росії. 

Про це повідомляє телеканал "Дом".

Зеленський зазначив, що у мирний час питання подвійного громадянства могли б зробити пріоритетним, а парламентарі могли б швидко за нього проголосувати. Зокрема, для людей, що мають українське коріння.

Але важливо, чи справді це на часі саме сьогодні. Бо є складнощі. Ви знаєте правду, що є паспортизація, була вона довгою, понад 20 років проводилася паспортизація російськими паспортами громадян України на території Криму.

Зараз відбуваються паралельні речі на території тимчасово окупованої частини Донбасу — приблизно 600 тисяч російських паспортів роздані на наших, українських територіях, які зараз окуповані, - сказав Зеленський.

Він також наголосив, що через це необхідно правильно вибудувати законодавство щодо подвійного громадянства. За його словами, "воно не може бути універсальним",  для кожної країни повинен бути свій підхід.

Нагадаємо, що у межах робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський відвідав Стенфордський університет у Каліфорнії, де наголосив, що Україні важливо повернути окуповані Росією Крим і Донбас, а також стати успішною країною.

Читайте також
"Як супергерой на пенсії", - Зеленський про ООН (відео) "Як супергерой на пенсії", - Зеленський про ООН (відео)
У своєму виступі на 76 сесії Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку 22 вересня Президент України Володимир Зеленський багато часу присвятив саме необхідності оновлення ООН.
Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео) Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео)
Питання постачань "Залізного куполу" можуть почати обговорювати вже під час візиту делегації Міноборони США в Україну.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Loading...
Load next