Обшуки й затримання в Криму: Зеленський відреагував на дії РФ

Обшуки й затримання в Криму: Зеленський відреагував на дії РФ
У анексованому Криму знову затримують кримських татар. Президент Володимир Зеленський вважає, що це помста за "Кримську платформу".

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з "черговим рейдом незаконних обшуків і затримань" жителів різних районів окупованого Криму 3 та 4 вересня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода". 

За даними МЗС, співробітники ФСБ вранці 3 вересня затримали Ельдара Одаманова, вночі 4 вересня – Азіза Ахтемова, Асана Ахметова і Шевкета Усеїнова, вранці 4 вересня після обшуків у нього вдома був затриманий заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Вранці 4 вересня в селі Первомайське Сімферопольського району Криму відбувся обшук у Нарімана Джеляла, після чого його вивезли на синьому мікроавтобусі Volkswagen у невідомому напрямку. Пізніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у фейсбуці, що Наріман Джелял перебуває в будівлі ФСБ Росії в окупованому Криму.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нові обшуки в окупованому Криму і закликав Росію зупинити переслідування і звільнити затриманих.

Окупанти в Криму знову вдаються до переслідувань кримських татар. У їхніх будинках відбуваються чергові обшуки й затримання. Вже забрали Нарімана Джеляла, першого заступника голови Меджлісу. Так РФ реагує на початок роботи "Кримської платформи". Всі затримані мають бути звільнені, – написав Зеленський у твітері.

У МЗС закликали міжнародну спільноту рішуче засудити такі протиправні дії держави-окупанта, посилити тиск на Росію «задля припинення нею грубих порушень прав людини на території тимчасово окупованої нею Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, продовжити активний захист прав та свобод мешканців Кримського півострова, зокрема у межах "Кримської платформи".

Читайте також
"Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню "Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню
Раніше сам Наріман Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було. У Міністерстві закордонних справ України обурені, адже вважають це "кращою радянською традицією".
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
Лавров назвав "Кримську платформу" шабашем: в МЗС задоволені нервовою реакцією Росії Лавров назвав "Кримську платформу" шабашем: в МЗС задоволені нервовою реакцією Росії
У Міністерстві закордонних справ України задоволені нервовою реакцією Кремля на "Кримську платформу".
Loading...
Load next