Деградація росії почалася із захоплення Криму, — Зеленський

Деградація росії почалася із захоплення Криму, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що деградація російської федерації розпочалася із захоплення нею Криму, а завершилася повномасштабним вторгненням в Україну 24 лютого. Про це він сказав на відкритті другого саміту Кримської платформи, який транслюють у YouTube.

Деградація росії почалася із захоплення Криму, з терору проти кримськотатарського народу – корінного народу Криму. З репресій за релігійною ознакою, які стали чи не найбільшими релігійними переслідуваннями в Європі у XXI столітті, – наголосив президент.

За його словами, окупанти виганяли з півострова всіх звичайних громадян, які говорили, що Крим – це Україна, і не боялися захищати українську культуру та свободу у Криму.

Зеленський наголосив, що окупанти на окупованому півострові займалися вбивствами, тортурами та приниженнями українських громадян, а потім поширювали ці злочини на Донбас та інші країни, зокрема у Сирію і країни Африки.

Масований терор після 24 лютого став логічним завершенням деградації цієї країни, яку ще нещодавно запрошували за стіл із "Великою сімкою" і яка тепер змагається за першість із найжорстокішими режимами минулими, які відповідальні за геноцид, загарбницьку війну та депортацію, – додав президент.

Також на спільному брифінгу із президентом Польщі Анджеєм Дудою в Києві 23 серпня Володимир Зеленський заявив, що Україна жорстко відповість у разі, якщо російські окупанти посилять удари по країні у святкові дні – День державного прапора й День Незалежності України.

Чи є загроза? Є. Вона щоденна. Ми знаємо [їхні] пріоритети – це об'єкти інфраструктури або державні інституції. Але я не бачу, щоб щось дуже змінилося, починаючи з першого дня [війни]. Чи можуть вони збільшити кількість ударів? Так, вони можуть це зробити на 23–24 серпня. Це вся інформація, яка в мене є, – наголосив глава держави.

За його словами, удари ЗСУ по окупаційних військах із часом ставатимуть лише сильнішими.

Що робитиме Україна, якщо битимуть по Києву? Те саме, що й зараз. Тому що для мене, як для президента, як і для кожного українця, Київ, Чернігів, Донбас, Харків, Запоріжжя – це все однакове, там скрізь живуть наші українці. І відповідь такою самою буде, як і в цих містах: битимуть нас – діставатимуть потужну відповідь. Хочу сказати – думаю, ви бачите це в інформаційному просторі, – із кожним днем ця відповідь наростатиме. Буде дедалі сильнішою і сильнішою, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський привітав українців із Днем прапора.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next