"Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню

"Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню
Раніше сам Наріман Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було. У Міністерстві закордонних справ України обурені, адже вважають це "кращою радянською традицією".

Напередодні російські силовики в окупованому Криму відвезли заарештованого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла до відділення психіатричної лікарні. Зокрема, у МЗС України вже відреагували на ситуацію та заявили, що дії щодо арештованого в Криму заступника глави Меджлісу Нарімана Джелялова нагадують каральну практику традицій СРСР. Про це заявила перший заступник глави МЗС Еміне Джапарова в неділю, 10 жовтня у соцмережі Twitter.

В тимчасово окупованому Криму Нарімана Джелялова безпідставно та примусово направили в стаціонар психіатричної клініки для проходження так званої "психолого-психіатричної експертизи". Вона триватиме більше 20 днів. Каральна практика в "кращих" радянських традиціях, - наголосила посадовиця.

Зокрема, Джапарова вкотре запевнила, що направлення Джеляла до психіатричної клініки було безпідставним та примусовим.

Зауважимо, про те, що Нарімана Джеляла направили на психіатричну експертизу, 8 жовтня повідомив його адвокат Микола Полозов. За його словами, активіст відмовився проходити цю експертизу, а захист Джеляла тим часом збирався оскаржити рішення слідства.

Нагадаємо, що 3-4 вересня в окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали п'ятьох кримських татар: Нарімана Джелялова, Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова та Шевкета Усеїнова. Згодом окупанти висунули звинувачення заступнику глави Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову у вчиненні "диверсії". За такі обвинувачення чоловіку тепер загрожує позбавлення волі на строк до 15 років. 

Читайте також
"Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу" "Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу"
Дмитро Кулеба назвав реакцію Москви на проведення саміту Кримської платформи "істеричною" й заявив, що у Росії та проросійських ЗМІ "палає" після проведеного саміту.
В Росії кримськотатарський "Меджліс" можуть визнати терористичною організацією, - Полозов В Росії кримськотатарський "Меджліс" можуть визнати терористичною організацією, - Полозов
Якщо ж Росія все ж таки спробує визнати Меджліс терористичною організацією, то це означатиме новий виток більш масових репресій щодо кримських татар.
"Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео) "Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео)
Президент Зеленський вважає повернення окупованих територій і їхніх жителів назад до складу України лише питанням часу.
Loading...
Load next