"Але не в цьому році": Кулеба розповів деталі майбутнього візиту Байдена в Україну

"Але не в цьому році": Кулеба розповів деталі майбутнього візиту Байдена в Україну
Під час зустрічі із Володимиром Зеленським у Вашингтоні американський лідер наголосив, що хотів б знову відвідати Україну. Зазначимо, що раніше українська влада вже неодноразово надсилала йому запрошення для офіційного візиту.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що президент США Джозеф Байден відвідає Україну, однак це трапиться не в цьому році. Так, за словами глави МЗС, дипломатична практика не передбачає обміну візитами такого рівня в один рік. Про це учора, 5 вересня, заявив міністр закордонних справ в ефірі телеканалу "Інтер".

Я не сумніваюся, що президент Байден долетить і до середини Дніпра, і перетне Дніпро, сяде в Борисполі і приїде в Київ. Але цей візит не буде цього року, оскільки дипломатична практика не передбачає обміну візитами такого рівня в один рік... Не так щільно, - наголосив міністр МЗС.

Водночас Кулеба додав, що наразі українська та американська сторони будуть зосереджені на виконанні домовленостей, які були досягнуті під час візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки. Зокрема раніше міністр говорив, що українські дипломати вже працюють над підготовкою візиту Байдена в Україну.

Окрім цього Дмитро Кулеа повідомив, що українська сторона готова також і до зустрічі Зеленського і президента Росії Володимира Путіна.

Ми не ховаємося від такої зустрічі й готові до неї, але у нас складається враження, що російська сторона постійно знаходить відмовки, щоб уникнути такої зустрічі, - додав міністр.

Нагадаємо, що під час зустрічі 1 вересня президенти обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі. Також, під час розмови Зеленського і Байдена українська та американська сторони оприлюднили спільну заяву щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки. Заява, яку згодом опублікували на сайті Офісу президента містить декілька розділів.

Зокрема, заява містить декілька розділів такі як "Безпека та оборона", "Демократія, правосуддя та права людини", "Енергетична безпека та клімат", "Економічне зростання та процвітання" та "Протидія пандемії та гуманітарна допомога".

Читайте також
"Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео) "Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео)
В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вона відбудеться в останній день літа - 31 серпня цього року.
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Loading...
Load next