"На знак протесту": нардеп від "ОПЗЖ" Рабінович заклеїв собі рот у прямому ефірі (відео)

"На знак протесту": нардеп від "ОПЗЖ" Рабінович заклеїв собі рот у прямому ефірі (відео)
Проросійський нардеп від "ОПЗЖ" Рабінович також зауважив, що його виступи сумно закінчуються для телеканалів. Він зазначив, що чотири із таких вже закрили.

Народний депутат з фракції “Опозиційна платформа – за життя” Вадим Рабінович заклеїв собі рот пластиром у прямому ефірі телеканалу ”Україна 24″. У такий спосіб Рабінович вирішив влаштувати перформанс та висловити протест проти "закриття трьох телеканалів" - ZIK, 112 і Newsone, а також на знак підтримки каналу "Першого незалежного".

Про це повідомив сам Вадим Рабінович у своєму Telegram-каналі.

Я не буду обговорювати конкретні заяви Зеленського. Усе, що буде з нашою країною — він розповів в Америці. Якщо я поїду в Америку, я теж щось розповім ... Корупція, про яку ви почали ... Вона є у всіх країнах, але у всіх країнах з нею борються за допомогою свободи слова. Ти можеш красти, і через дві хвилини газети напишуть, телеканали передадуть (про скандал). 

У нас, на жаль, закрили ті канали, які критикували (владу), журналісти – 1,5 тис. осіб – залишилися без роботи. На знак протесту проти цих 1,5 тисяч я просиджу всю передачу так, як сидять 9/10 нашої країни – із заклеєним ротом, - заявив Рабінович під час ефіру.

Натомість він також подякував журналістам, що ті, мовляв, не злякалися й проявили "мужність", запросивши його на ефір. Окрім цього, депутат від "ОПЗЖ" зазначив, що після блокування телеканалів півтори тисячі журналістів залишилися без роботи.

Вдячний каналу "Україна 24" і Наталії Влащенко за мужність – вже чотири телеканали закрили за мої виступи. Спасибі. Але на знак підтримки закритих телеканалів "112 Україна", ZIK, NewsOne і "Перший незалежний", на знак підтримки журналістів "Страны" й інших я заклеїв собі рот на всю передачу, - написав у своєму дописі Рабінович.

Варто зауважити, що у мережі жартували над таким вчинком політика, називаючи його популістом і базікою.

Нагадаємо, що 2 лютого цього року Володимир Зеленський своїм підписом підтвердив рішення РНБО запровадити санкції проти Тараса Козака та його компаній. Саме це й призвело до закриття трьох проросійських телеканалів, які формально належать Козаку та Медведчуку - 112 Україна, NewsOne й ZiK.

Зокрема, 24 квітня всесвітня платформа YouТube заблокувала сторінки цих телеканалів. Від цього дня глядачі заблокованих телеканалів не мають змоги переглядати їхні ефіри й у мережі інтернет.

Читайте також
"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні "Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.
Телеканали Медведчука: суд вирішив відкласти справу щодо санкцій до 20 вересня Телеканали Медведчука: суд вирішив відкласти справу щодо санкцій до 20 вересня
Верховний суд переніс на осінь розгляд справи про санкції щодо телеканалів Медведчука. Наступне засідання відбудеться 20 вересня.
Депутати від ОПЗЖ провели акцію в Києві з радянськими прапорами Депутати від ОПЗЖ провели акцію в Києві з радянськими прапорами
Проросійський нардеп Віктор Медведчук та лідер партії ОПЗЖ Юрій Бойко взяли участь в акції до Дня перемоги, яка проходила з червоними прапорами та покладанням квітів.
Loading...
Load next